Ana Blandiana va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UBB cu o zi inainte de aniversarea sa

Ana Blandiana va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UBB cu o zi inainte de aniversarea sa

Mesajul de laudatio va fi facut de Ioana Bican, membru al Departamentului de literatura romana si teoria literaturii, din cadrul Facultatii de Litere, si Liviu Tirau, membru al Departamentului de Relatii Internationale si studii germane, din cadrul Facultatii de Studii Europene.

acum 82 luni (21 Mar 2016)

Distinctia onorifica va fi acordata in urma propunerii formulate de reprezentantii a trei facultati - Studii Europene, Litere, Istorie si Filosofie - din cadrul UBB pentru "excelenta operei sale literare si pentru calitatea civica a angajarii sale in reforma societatii romanesti, amandoua - expresii ale unei voci singulare a culturii europene".

Mesajul de laudatio va fi facut de Ioana Bican, membru al Departamentului de literatura romana si teoria literaturii, din cadrul Facultatii de Litere, si Liviu Tirau, membru al Departamentului de Relatii Internationale si studii germane, din cadrul Facultatii de Studii Europene. Aceasta are in palmares premii literare romanesti si internationale precum: Premiul Gottfried von Herder - 1982 (cel mai tanar laureat al acestei renumite distinctii), Premiul pentru Poezie al Uniunii Scriitorilor din Romania - 1969, Premiul pentru Poezie al Academiei Romane - 1970, Premiul National de Poezie - 1997, Premiul Opera Omnia, in anul 2000, Premiul International Vilenica (din Slovenia - in anul 2004) sau Premiile Internationale pentru Poezie de la Camaiore si Acerbi (ambele din Italia), care i-au fost decernate in anul 2006. Potrivit unui interviu acordat "Adevarul Weekend", Ana Blandiana este membra a Academiei de Poezie "Stephane Mallarme", a Academiei Europene de Poezie si a Academiei Mondiale de Poezie (UNESCO).

Mai puteti citi:

INTERVIU Ana Blandiana, scriitoare: "Am depus eforturi sa fac pasi inapoi de pe scena publica"

Pentru poeta Ana Blandiana, in varsta de 72 de ani, proiectul Memorialul de la Sighet nu este important numai pentru ca tinerii sa inteleaga trecutul tarii in care locuiesc, ci si pentru ca aceia care au trait in perioada comunismului sa descopere ce s-a intamplat cu adevarat. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro