Amintiri din fotbalul "Epocii de Aur": "Nicu Ceausescu era turbat cand jucam contra Stelei sau a lui Dinamo"

Amintiri din fotbalul

Intr-un interviu acordat ProSport acum cativa ani, Viorel Hizo, unul dintre cei mai longevivi tehnicieni din Romania, a povestit amanunte interesante despre fiul lui Nicolae Ceausescu si fotbalul anilor '80. Si ne-a adus fotbalisti buni, Jurca si Radu II de la FC Arges, Mihai Zamfir si Laurentiu de la FC Olt, Mitica Bolborea si Cezar Zamfir de la National.

acum 85 luni (25 Jan 2017)

Intr-un interviu acordat ProSport acum cativa ani, Viorel Hizo, unul dintre cei mai longevivi tehnicieni din Romania, a povestit amanunte interesante despre fiul lui Nicolae Ceausescu si fotbalul anilor '80.

Domnule Hizo, haideti sa ne intoarcem in timp, la inceputurile carierei dumneavoastra.

Lucram la Cisnadie (n.r. fabrica de textile), ma ocupam de export si fabrica avea echipa de fotbal atunci, era 1975. In afara programului, noua ani m-am ocupat de aceasta formatie, am cunoscut oameni din fotbal si in 1984 am fost adus la Inter Sibiu, unde am ramas pana in 1991. Am fost secundul lui Bondrea, al lui nea Titi Ardeleanu, dar si principal in doua perioade.

El a venit cand noi deja aproape ca eram promovati din B in A, aveam cateva puncte avans fata de Petrosani, deci nu ne-a ajutat el. Cand a venit la echipa a spus: "Sa nu va imaginati ca o sa va castig eu meciurile. Va pot ajuta insa sa faceti o echipa, sa nu ne facem de ras in Divizia A. Si mai vreau ceva. M-ati face cel mai fericit daca ati bate pe Steaua si Dinamo, dar si pe FC Olt", ne-a transmis el. Si ne-a adus fotbalisti buni, Jurca si Radu II de la FC Arges, Mihai Zamfir si Laurentiu de la FC Olt, Mitica Bolborea si Cezar Zamfir de la National. Si am inceput sa batem pe Dinamo, pe FC Olt. Tin minte ca la FC Olt era Cornel Dinu antrenor si Tica Danilescu presedinte.

Si pe Dinamo cand ati invins-o?

Imediat dupa Revolutie, in 1990, la prima lor deplasare.

Era turbat cand jucam contra Stelei sau a lui Dinamo. Sa stii ca nu intra in vestiar, nu vorbea cu jucatorii, decat cu noi care ne ocupam de echipa. Uite, in timpul Revolutiei de la Bucuresti, el se plimba pe strada in centrul Sibiului, printre oameni, cu mainile in buzunar.

Si in 1991 ati ajuns la Dinamo, secundul lui Halagian.

Da, am castigat titlul in acel sezon, alat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro