Americanii trec Prutul. Si nu numai ei...

Treaba asta ma duce cu gandul la cerintele pe care Romania le-a inaintat, inca de la inceputul acestui an, guvernantilor de la Chisinau, anume ca daca vor sprijin financiar si logistic in contextul crizei economice grave in care se zbate cel de-al doilea stat romanesc, atunci Guvernul Filip sa prezinte un pachet de masuri concrete in ceea ce priveste reformele.

acum 47 luni (30 Apr 2016)

Stirea zilelor din urma arata ca americanii vor trece Prutul, incepand din 2 mai, pentru a face exercitii impreuna cu militarii moldoveni. Este un fapt istoric, anunta presa de la Chisinau, referindu-se la Regimentul 2 Cavalerie al Statelor Unite. Cati batrani de la noi nu or fi oftat, la gandul ca o viata intreaga i-au asteptat pe americani, sa-i scape de comunisti. Programul oficial, comunicat deja de autoritatile celui de-al doilea stat romanesc, arata ca yancheii vor face exercitii impreuna cu Brigada I Motorizata de la Balti, iar pe 9 mai vor ajunge la Chisinau, cu ocazia ceremoniilor din Piata Marii Adunari Nationale. Asta, ca sa ne amintim ca la Chisinau lumea cere de mai mult timp ca, inainte de toate, Directia Nationala Anticoruptie de la Bucuresti sa treaca Prutul. Observ astfel o recenta declaratie a premierului moldovean Pavel Filip, consemnata de presa din stanga Prutului, despre construirea unui nou cadru legislativ in Republica Moldova, menit sa asigure, pe de o parte, independenta Justitiei, si pe de alta parte sa stranga surubul in ce priveste lupta impotriva coruptiei. "Pentru eficientizarea activitatilor anticoruptie, precum si asigurarii independentei judecatorilor, procurorilor, precum si angajatilor organelor anticoruptie, au fost adoptate o serie de proiecte de acte legislative, perfectate cu sprijinul partenerilor de dezvoltare a Republicii Moldova, a societatii civile, expertilor nationali si internationali. Aici as dori sa remarc adoptarea in comun cu colegii din Parlament a cadrului normativ nou ce reglementeaza activitatea Procuraturii, care prevede instituirea si functionarea a doua procuraturi specializate, conform modelului DNA si DIICOT din Romania, institutii care au demonstrat eficienta in lupta anticoruptie si combaterea crimei organizate", asta spune Pavel Filip.

Treaba asta ma duce cu gandul la cerintele pe care Romania le-a inaintat, inca de la inceputul acestui an, guvernantilor de la Chisinau, anume ca daca vor spriji... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro