Americanii debarca la Constanta. Doua nave de razboi SUA se antreneaza cu romanii la exercitiul Black Sea Resolve

Americanii debarca la Constanta. Doua nave de razboi SUA se antreneaza cu romanii la exercitiul Black Sea Resolve

Pana atunci, militarii americani merg luni, 20 octombrie, la ora 14.00, la Colegiul National Pedagogic Constantin Bratescu din Constanta, pentru a lucra la refacerea portilor de pe terenul de fotbal al liceului. Un moment artistic va fi cameral, cu elevii indrumati de profesoara Magda Ghilescu interpretand partituri la flaut, alt moment va fi sustinut de elevii de la sectia de percutie coordonati de profesorul Gelu Paun, iar altul va apartine grupului de clarinetisti coordonati de profesorul Stelica Oprea.

acum 101 luni (20 Oct 2014)

Pana atunci, militarii americani merg luni, 20 octombrie, la ora 14.00, la Colegiul National Pedagogic Constantin Bratescu din Constanta, pentru a lucra la refacerea portilor de pe terenul de fotbal al liceului.

Marti, 21 octombrie, intre orele 14.00 si 16.00, muzicienii americani vor avea intalniri de lucru si workshopuri cu elevii colegiului si profesorii lor indrumatori, in salile de studiu din cadrul sectiei de muzica. Un moment artistic va fi cameral, cu elevii indrumati de profesoara Magda Ghilescu interpretand partituri la flaut, alt moment va fi sustinut de elevii de la sectia de percutie coordonati de profesorul Gelu Paun, iar altul va apartine grupului de clarinetisti coordonati de profesorul Stelica Oprea.

Miercuri, 22 octombrie, ora 17.00, in sala Sergiu Celibidache a colegiului se va desfasura un concert extraordinar al Fanfarei Flotei a VI-a a Fortelor Navale Americane, alaturi de Fanfara Fortelor Navale Romane.

Militarii Fortelor Navale Romane se vor antrena alaturi de echipajele navelor militare americane Mount Whitney si Cole, in cadrul exercitiului Black Sea Resolve, care se va desfasura joi, 23 octombrie, in apele teritoriale si zona contigua. "Desfasurat sub egida parteneriatului romano-american, Black Sea Resolve reprezinta o continuare a actiunilor intreprinse in spiritul dezvoltarii bunei cooperari si cresterii nivelului de incredere si securitate in Marea Neagra", declara oficialii romani.

Fortele Navale Romane participa la exercitiu cu fregata Regele Ferdinand, nava purtatoare de rachete Pescarusul, doua elicoptere IAR 330 Puma Naval si o echipa de militari ai Grupului Naval de Forte pentru Operatii Speciale, care va participa la actiunile destinate exersarii procedurilor de interdictie maritima. Activitatile ce se vor desfasura pe mare au ca scop instruirea comuna a militarilor americani si romani prin desfasurarea unor exercitii ce presupun ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro