Amenzi pentru discriminarea elevului care si-a amenintat colegii ca-i spinteca. "Un moment important pentru jurisprudenta in materie"

Amenzi pentru discriminarea elevului care si-a amenintat colegii ca-i spinteca.

Cert e ca la doi ani de la evenimentele din 2016, Scoala si Inspectoratul Judetean Scolar Arges au fost amendate cu cate 2.000 (pentru declaratiile de presa discriminatorii la adresa lui Ionut si pentru pasivitate si lipsa de promptitudine in solutionarea situatiei grave in care s-a aflat Ionut) iar directorul unitatii de invatamant, Alin Vlad, cu 1.000 de lei. Alin Vlad, directorul scolii Atat Inspectoratul Scolar judetean, cat si conducerea scolii au anuntat ca vor contesta sanctiunile Mama copilului spune ca ar fi trebuit schimbata conducerea scolii care a facut presiuni asupra familiei pentru mutarea elevului la alta scoala si ca parintii copiilor care au protestat alaturi de copii se fac si ei vinovati de instigare.

acum 29 luni (11 May 2018)

Pe 10 mai 2018, pentru prima data, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a aplicat o amenda contraventionala unei scoli publice din Romania pentru neadaptare curriculei scolare la nevoile unui elev, considerat de colegii sau, "cu probleme". "O victorie strategica" S-a intamplat la doi ani dupa incidentul in care colegii lui Ionut, un elev atunci in clas a VII-a, l-au acuzat pe pusti de aenintari sangeroase si n-au mai vrut sa intre la ore. "Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) obtine o victorie strategica, cu impact pe termen lung in jurisprudenta nationala in cazul lui Ionut, victima unor fapte de discriminare deosebit de grave din Judetul Arges, la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii", anunta CEDCD. "Lui Ionut i s-a facut dreptate" In luna octombrie 2016, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a depus plangeri la CNCD si Parchet in cazul lui Ionut, un elev cu dizabilitate de tip somatic, reclamand ca profesorii si parintii s-au coalizat si au organizat greve si grupuri defaimatoare in spatiul online. Este un moment important pentru jurisprudenta in materie, iar suferinta lui Ionut poate, prin aceasta decizie sa schimbe destinele a mii de copii cu dizabilitati din Romania, care nu beneficiaza de adaptarile necesare la scoala, chiar daca formal sunt primiti in incinta acesteia", precizeaza Madalina Turza, presedinte CEDCD. Poveste a ajuns in spatiul public pe 25.09.2016, cand a fost creata o pagina de Facebook, cu numele de "29 de copii n pericol". A urmat un protest iesit din comun, cand elevii clasei VII-a B, sprijiniti de comitetul de parinti, s-au inarmat cu pancarte prin care cereau dreptul la siguranta, amenintand ca nu mai intra la ore, atata vreme cat in clasa se afla un anumit coleg despre care au spus ca-i terorizeaza. Caragiale (directorul, psihologul scolii, medicul scolii) si medicul de familie al elevul, s-a decis ca acesta sa fie evaluat medical pentru a se stabili ce forma ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro