Amenintarile camatarilor din clanul "Butoane" catre datornici: "Daca tre' sa ma duc la puscarie pentru tine, ma duc. Nu te gandesti, ma, ca ai copil?"

Amenintarile camatarilor din clanul

Proxenetism De asemenea, suspectii au coordonat o retea de proxenetism care isi desfasura activitatea pe teritoriul Europei, beneficiind si de sume de bani provenite din taxe de protectie ale activitatilor infractionale pe care persoane din judetul Giurgiu le desfasurau in Anglia, Germania si Italia. "Referitor la sumele de bani obtinute ilicit din aceasta sfera de infractiuni, clanul obtinea foloase patrimoniale de pe urma practicarii prostitutiei pe teritoriul Angliei de catre mai multe persoane de sex feminin, sumele de bani obtinute fiind folosite pentru achizitionarea autoturismelor de lux, imobilelor, terenurilor ori reintroducerea in circuitul ilicit prin oferirea de bani cu camata. De asemenea, alti membri ai grupului au obtinut foloase patrimoniale de pe urma practicarii prostitutiei de catre mai multe persoane de sex feminin pe teritoriul Germaniei si Italiei, sumele de bani obtinute fiind folosite in vederea achizitionarii autoturismelor de lux, cat si achitarii taxelor de protectie catre clan, pentru protejarea activitatii infractionale", mai spun procurorii DIICOT.

acum 63 luni (21 Oct 2017)

"Am ramas la anii astia pe drumuri si copilul...casa in loc sa fie a copilului, acu copilu' e tot pe drumuri. Bun atunci imprumutul de l-am dat, ca pana la urma si eu l-am dat o gramada de bani lu' Titi". Cuvintele apartin unui barbat care a luat imprumuturi cu camata de la membrii clanului giurgiuvean "Butoane". Atunci cand mascatii au intrat in vila lui "Butoane" din Giurgiu, ei au gasit 157.800 de euro, suma de 61.200 de lei, 2 autoturisme Grand Cherokee si un BMW X5. Detaliile apar in cazul deschis recent de procurorii Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). Saisprezece dintre membrii clanului Butoane, suspectati de camata, santaj si proxenetism, dar si alte infractiuni, au fost retinuti la inceptul acestei luni, alte trei persoane fiind plasate sub control judiciar. Atunci cand cei care imprumutau bani de la clanul "Butoane" avea problema cu plata ratelor sau a dobanzii, membrii clanului treceau la amenintari. Una dintre persoanele care au imprumutat bani de la clan, arata intr-o discutie cu o amica unde se putea ajunge daca nu platea datoria: "Prinde un om si pana nu-l nenoroceste de tot, cum m-a nenorocit pa mine, nu-l lasa...La oameni le-a fost frica, fiind oamenii lui si a lu' tot clica asta. "Io nu am nici bani de paine, mi-am nenorocit si casa si familie, tot, tot, tot", se plangea barbatul. "I-am dat o gramada de bani si sa termine cu actu casei ca sa ni-l faca si depindeam de ei... Gabriel- Ionel Simion, unul dintre locotenentii lui "Titi" explica intr-o discutie telefonica, interceptata de DIICOT, ce se intampla daca nu primeste banii: "Voi chiar... Simion: Cei plati ma tu esti prost la cap, esti nebun la cap, mie in viata imi vei plati, esti nebun la cap...cred ca nu ma cunosti, cred ca nu-ti dai seama. Datornic: Tocmai (limbaj neinteligibil) asta Gabi ca sa-ti traca supararea, vreau sa-ti dau si banii...cum ai spus...tu treizeci de milioane (30.000.000) si telefonul ala... Simion: Mi-le dai pe amando... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro