Amenintarea terorista cuprinde Europa: alerta de gradul zero

Amenintarea terorista cuprinde Europa: alerta de gradul zero

Tot ieri seara, Organismul de coordonare pentru analiza amenintarii teroriste din Belgia a ridicat nivelul de vigilenta la 3 pe o scara de 4 pentru toate serviciile de politie din Belgia, aceasta insemnand, printre multe altele, ca politistilor li se vor da si alte tipuri de arme decat cele purtate in timpul serviciului normal si ca se vor intari considerabil masurile de control si preventie, deja fiind vizibil un numar mai mare de patrule de politie si de masini de politie postate in puncte strategice din Bruxelles, dupa tipicul folosit in organizarea perimetrelor de securitate pentru Summiturile UE.

acum 104 luni (16 Jan 2015)

>

Concret, autoritatile belgiene au anuntat ca au primit informatii multiple si perfect credibile, coordonate si cu surse din alte tari europene, asupra unei serii de atacuri teroriste de mare amploare si iminente. Aceasta a dus, in primul rand, la un atac care a inceput la ora 17.45 asupra unei foste brutarii, "Le Croissant d'Or", rue de la Collinne nr 16 din orasul Verviers din estul Belgiei, locatie unde se ascundeau trei persoane, fosti luptatori pe frontul din Siria, proaspat reintorsi acasa.

Riposta acestora a fost extrem de violenta, cu arme de asalt si pistoale automate.

Au fost efectuate razii asupra unor locatii din asa numitele "cartiere de mare risc" printre care centrul orasului Bruxelles, Vilvoorde, Moelenbeek, Anderlecht si Zaventem (la aeroport fiind arestati alti doi jihadisti, cetateni belgieni si ei intorsi de pe frontul din Siria). In plus, tot ieri, politia federala a primit un apel anuntand o urgenta neobisnuita: in statia de metrou Ribaucourt din Bruxelles, cartierul Molenbeek-Saint-Jean (zona traditional locuita majoritar de populatie de origine maghrebiana), la orele 16, un tanar a scos o arma si a inceput sa strige "Allah Akbar", creand imediat panica, moment in care a disparut, fiind regasit de politie mai tarziu, refugiat intr-o locuinta din apropierea canalului.

Tot ieri seara, Organismul de coordonare pentru analiza amenintarii teroriste din Belgia a ridicat nivelul de vigilenta la 3 pe o scara de 4 pentru toate serviciile de politie din Belgia, aceasta insemnand, printre multe altele, ca politistilor li se vor da si alte tipuri de arme decat cele purtate in timpul serviciului normal si ca se vor intari considerabil masurile de control si preventie, deja fiind vizibil un numar mai mare de patrule de politie si de masini de politie postate in puncte strategice din Bruxelles, dupa tipicul folosit in organizarea perimetrelor de securitate pentru Summiturile UE. In ultimele zile, au fost difuzate ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro