Amenintare la multinationale. Un grup de parlamentari PSD propune renationalizarea companiilor privatizate fraudulos

De asemenea, "procurorul sau instanta de judecata" ar trebui sa "ia masurile legale de restabilire a situatiei anterioare savarsirii infractiunii, cand prejudicierea intereselor statului a rezultat in mod vadit din comiterea infractiunii, iar restabilirea e posibila". "O ineptie!", "Optica de tip mafiot!", "O nenorocire!", "Ne scot astia din toate normele" - sunt numai cateva dintre reactiile obtinute de "Romania libera". Masura aceasta exprima tot o optica de tip mafiot, pentru ca aceia care o propun nu urmaresc altceva decat sa profite, sa extraga cat mai multa renta din societati care raman la stat. "E clar ca sunt ingroziti ca nu pot sa mai respecte programul de guvernare, ca n-au bani pentru toate anunturile pe care le face asa-zisa doamna ministru si atunci vin cu niste idei de-astea farfelue (n.

acum 31 luni (2 May 2017)

Fisiere atasate: 18297043_1396731587046283_1249344629_o.jpg

Toate privatizarile dovedite in instanta ca fiind realizate fraudulos ar urma sa fie anulate, conform unei initiative PSD. Nu se intelege insa foarte clar ce anume reprezinta o astfel de "privatizare frauduloasa".

Parlamentarii PSD prevad ca "repararea prejudiciilor aduse intereselor statului in economie, ca urmare a savarsirii unei infractiuni, se realizeaza prin restabilirea situatiei juridice anterioare savarsirii infractiunii".

De asemenea, "procurorul sau instanta de judecata" ar trebui sa "ia masurile legale de restabilire a situatiei anterioare savarsirii infractiunii, cand prejudicierea intereselor statului a rezultat in mod vadit din comiterea infractiunii, iar restabilirea e posibila". "O ineptie!", "Optica de tip mafiot!", "O nenorocire!", "Ne scot astia din toate normele" - sunt numai cateva dintre reactiile obtinute de "Romania libera".

"Ineptie, solutie de tip mafiot"

Valentin Ionescu a fost ministrul Privatizarii in Cabinetul Ciorbea acum 20 de ani. "Este o ineptie si, totodata, o solutie de tip mafiot, aidoma problemei care e ridicata. Masura aceasta exprima tot o optica de tip mafiot, pentru ca aceia care o propun nu urmaresc altceva decat sa profite, sa extraga cat mai multa renta din societati care raman la stat.

Frauda, explica expertul in management, "daca e constatata in instanta, tot in instanta, pe latura civila, se solutioneaza, nu numai partea penala, adica repararea prejudiciului. Nu ai nevoie de lege, pentru ca instanta decide ca se duce compania la stat".

"Propunerea respectiva e bine sa fie aruncata la cosul de gunoi sau, daca va fi promovata, va alunga investitorii straini din Romania", sustine Valentin Ionescu. - a fost prima reactie a lui Mircea Cosea, profesor universitar de economie. "E clar ca sunt ingroziti ca nu pot sa mai respecte programul de guvernare, ca n-au bani pentru toate anunturile pe care l... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro