Amendat pentru discriminare, primarul Timisoarei, a lipsit de la sarbatoarea romilor, la care era programat cu un discurs: "Nu pot fi prezent peste tot"

Amendat pentru discriminare, primarul Timisoarei, a lipsit de la sarbatoarea romilor, la care era programat cu un discurs:

Asociatia Femeilor Rome "Pentru copiii nostri" (AFRPCN) a organizat miercuri dimineata, la Primaria Timisoara, un eveniment dedicat Zilei Internationale a Romilor de pretutindeni. Primarul a declarat ca absenta sa de la sarbatoarea romilor nu are nicio legatura cu amenda primita pentru discriminare, dupa ce le-a cerut pe Facebook tiganilor sa se laude cu impozitele pe care le platesc.

acum 98 luni (8 Apr 2015)

Asociatia Femeilor Rome "Pentru copiii nostri" (AFRPCN) a organizat miercuri dimineata, la Primaria Timisoara, un eveniment dedicat Zilei Internationale a Romilor de pretutindeni. Potrivit programului anuntat de organizatori, primarul Timisoarei, Nicolae Robu, ar fi trebuit sa sustina un discurs de 10 minute despre "importanta incluziunii romilor pe Agenda Culturala a primariei, parteneriat cu AFRPCN, colaborare traditionala, sprijin reciproc pentru proiecte educationale si incluzive".

In ciuda faptului ca era inclus in program, primarul Nicolae Robu a lipsit, locul sau fiind tinut de Ovidiu Simonetti, angajat al unui compartiment de specialitate din primarie. Din pacate, din cauza indatoririlor de serviciu nu pot sa fie acum alaturi de dumneavoastra fizic, dar sunt cu sufletul", a transmis Ovidiu Simonetti. In discurul sau, presedintele Partidei Romilor, Valentin Pepenel, chiar a spus ca "este o zi in care romii ar trebui sa sarbatoreasca ziua lor, sa prezentam lucruri pozitive, aspecte despre care ne face placere sa povestim". La randul sau, presedintele Asociatiei Femeilor Rome, Letitia Marc, a declarat ca are o colaborare buna cu primaria, dar doreste aprobarea unui post de consilier pe problemele romilor, problema in care a fost inaintat un memoriu, dar "domnul primar nu i-a dat curs". A fost desfiintat si postul de mediator sanitar, care era sprijinit tot de primarie Deci am pierdut foarte mult teren privind insertia si incluziunea liderilor romi in structurile institutiilor", a declarat Letitia Marc. "Trebuie promovate acele organizatii care promoveaza pentru incluziune, pentru locuri de munca, pentru desegragare", a mai spus Letitia Marc.

Primarul Nicolae Robu si-a motivat absenta de la sarbatoarea romilor prin prezenta intr-o comisie de sustinere a unei teze de doctorat la Universitatea Politehnica. Primarul nu poate fi prezent peste tot pentru ca daca s-ar ocupa de actiuni protocolare nu ar putea sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro