"Amendamentul Ponta", motivul pentru care Victor Ponta ar trebui sa plece din fruntea Guvernului

Rezolutia privind criteriile de integritate aplicabile membrilor PSD, care stabileste, de fapt, sanctiuni pentru social-democratii cu probleme penale, a fost adoptata in luna martie a acestui an, in cadrul Consiliului National al partidului. "Avand in vedere ca imi apartine, am fost extrem de atent la tot ce inseamna, din punct de vedere nu doar politic, ci si juridic si, repet, din momentul adoptarii sale de catre Consiliul National produce efecte politice, nu juridice, pentru ca noi nu suntem instante de judecata. Drept urmare, acuzatia potrivit careia Ponta ar fi primit suma de 40.000 de euro de la Sova fara sa presteze vreun serviciu juridic pentru firma de avocatura a senatorului si in conditiile in care banii proveneau dintr-o infractiune de coruptie se incadreaza in registrul faptelor reglementate de rezolutia PSD.

acum 95 luni (14 Jul 2015)

Rezolutia privind criteriile de integritate aplicabile membrilor PSD, care stabileste, de fapt, sanctiuni pentru social-democratii cu probleme penale, a fost adoptata in luna martie a acestui an, in cadrul Consiliului National al partidului. In prezent, acelasi amendament pe care l-a initiat il obliga sa se retraga nu din functiile politice, cum este cea de presedinte de partid, ci din cele executive, implicit din postul de prim-ministru.

Cum a ajuns Ponta sa se contrazica singur

Consiliul National al PSD a adoptat, in luna martie a acestui an, o rezolutie prin care conducerea social-democratilor a stabilit ca membrii de partid care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului sa isi piarda functiile daca sunt urmariti penal in dosare de coruptie. "Avand in vedere ca imi apartine, am fost extrem de atent la tot ce inseamna, din punct de vedere nu doar politic, ci si juridic si, repet, din momentul adoptarii sale de catre Consiliul National produce efecte politice, nu juridice, pentru ca noi nu suntem instante de judecata. Dar, asa cum domnul Valcov, din pacate o spun, s-a retras din functia de ministru, daca va fi orice alta situatie din cele prevazute in rezolutia adoptata de Consiliu, evident ca se va proceda in consecinta", a promis premierul.

Potrivit rezolutiei adoptate de social-democrati in luna martie, "in cazul aparitiei unor acuzatii de coruptie asupra membrilor PSD: 1. Membrii PSD care devin inculpati in dosare de coruptie (la punerea in miscare a actiunii penale) isi pierd, dupa caz, functia de membru al Guvernului sau de conducere din Parlamentul Romaniei". Documentul mentioneaza, astfel, in situatia celor inculpati in dosare de coruptie, asa cum este si cazul premierului Victor Ponta, doar demisia din Guvern si nu pomeneste ceva despre masura retragerii din functiile politice, pe care Ponta a invocat-o cand a anuntat ca nu va mai fi presedinte al PSD.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro