Amenda de tot rasul pentru arborii grotesc mutilati in Corabia. "Trebuie sa cumpere salcami japonezi"

Logica este, din cate am inteles stand de vorba zilele astea cu cei de la Urbanism, din primarie, ca e de prost-gust sa stam cu copacii astia cu trunchiurile groase, trebuie sa cumpere salcami japonezi, cum se face in alte orase", a mai spus, dezamagita, Mihaela Safta, exprimandu-si ingrijorarea ca teii din Corabia, un adevarat simbol al orasului, vor fi in continuare sacrificati, pentru ca un proiect de modernizare, pentru alti 11 kilometri, va fi lansat in curand.

acum 63 luni (17 Aug 2017)

Urmarile faptelor absolut iresponsabile ale lucratorilor firmei General Trust din Pitesti care executa lucrari de modernizare a strazilor din Corabia s-au lasat asteptate pana dupa mini-vacanta de Sfanta Maria. Iata ce au constatat comisarii, conform comunicatului de presa transmis astazi de institutie: "majoritatea arborilor din speciile tei si dud existenti pe aliniamentele strazii erau afectati de lucrarile in curs de executie.

Comisarii Garzii de Mediu Olt au fost, miercuri, in control FOTO: Facebook/Mihaela Safta

"Acel arbore este cel filmat de mine ultima data, nu e vorba de cei sacrificati pana atunci. Voi merge astazi din nou si voi face fotografii, sa vada toata lumea", a declarat Mihaela Safta, cetateanul care a semnalat constant, pe pagina proprie de Facebook, abuzurile lucratorilor, dar a depus sesizari si la Garda de Mediu si Agentia pentru Protectiei Mediului, dupa ce mai multi copaci au fost pur si simplu decupati in cursul saptamanii trecute pentru a se putea monta bordurile.

Pentru a realiza proiectul de "Reabilitare si modernizare strazi orasul Corabia", un proiect amplu, de altfel, care prevede modernizarea strazilor pe aproape 5 kilometri si este finantat cu 7 milioane lei, bani de la Guvern, administratia publica nu avea nevoie sa obtina aviz special de mediu. 475/18.01.2016, proiectul nu se supune procedurii de evaluare asupra mediului si de evaluare adecvata", mai informeaza Garda de Mediu Olt, mentionand in schimb ca APM a trasat, insa, o conditie, anume "schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatia de urbanism, reducerea suprafetelor acestora ori stramutarea lor este interzisa, indiferent de regimul juridic al acestora". Comisarii de mediu spun ca nu au constatat situatii in care arborii sa fi fost indeparati definitiv, cu exceptia mentionata (copacul din care initial s-a taiat "generos" pe inaltime, dupa c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro