Ambitia unui om tine in viata un mestesug aparut in anul 1100 - vitraliile
Designul interior al unei locuinte este, intr-o proportie tot mai mare, in ultimii ani, in mainile designerilor, a oamenilor care aduc inovatia in casele oamenilor si care incearca sa puna in orice locuinta tot ce e mai nou si mai deosebit. Deocamdata Eotvos Karoly lucreaza de unul singur, pentru ca numarul de comenzi nu este atat de mare pentru a nu le putea realiza, dar nici veniturile nu sunt atat de mari incat sa isi permita sa plateasca un salariu altei persoane precum si taxele la stat aferente unui salariu.
Designul interior al unei locuinte este, intr-o proportie tot mai mare, in ultimii ani, in mainile designerilor, a oamenilor care aduc inovatia in casele oamenilor si care incearca sa puna in orice locuinta tot ce e mai nou si mai deosebit. El realizeaza vitralii de mai bine de 12 ani, dupa tehnica Tiffany, vitralii care ajunga sa fie ori pereti despartitori, ori usi, ori geamuri, dar si alte obiecte mici, de decor. "Eu sunt mecanic masini si utilaje ca si specializare, am terminat studiile la Cluj, apoi am fost frigotehnist, am fost chimist, am preparat sampoane, am lucrat in piata, foarte multe locuri de munca am avut. Am ramas fidel lucrului manual pentru ca asta m-a atras mereu, sa fac lucruri migaloase, sa vad ca oamenii atunci cand isi fac o usa sau isi pun un vitraliu se bucura de acesta, ca se bucura de ceva ce a iesit din mana mea.
Pentru multa lume, termenul de vitralii este asociat din start cu bisericile, pentru ca acestea au fost primele locuri in care au aparut aceste vitralii si sunt si locurile cele mai comune in care ele mai pot fi regasite si astazi. Acestea sunt si lucrarile cele mai ample pe care mesterul le are de realizat, care reusesc sa ii tina afacerea in picioare. "Vitraliile s-au descoperit prin anii 1100, preotii au fost primii care le-au realizat, pentru ca multi nu stiau carte si nu stiau citi scripturile si atunci preotii au realizat din sticla colorata diverse scene, pe intelesul tuturor. Eu acum folosesc tehnica Tiffany, de la celebrul bijutier, cu foita de cupru si cu cositor, putand sa fac cupole, ornamente, vitralii de usi, gama fiind infinita, tine doar de imaginatie. Lucrurile micute, cum sunt suporturi de lumanari, sunt intre 25 si 50 de lei. Usile, peretii despartitori, tavanele, astea sunt mai scumpe, incep de la 200 de euro pana pe la 800 de euro. Vorbim de lucrari de mii de euro poate in Bucuresti sau Cluj si in strainatate, aici nu este public pentru asa ceva. ", mai afirma Eotvos Karoly Desi lucrarile sunt mai bine... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro