Ambasadorul Turciei in Romania, despre Fetthulah Gulen: "Imam cu doua fete". "Gruparea din spatele puciului are 11 scoli in Romania"

Ambasadorul Turciei in Romania, despre Fetthulah Gulen:

Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, a declarat, sambata, ca doreste sa vada dovezi privind eventuala implicare a lui Fethullah Gulen, aflat in exil in Statele Unite, in tentativa de lovitura de stat din Turcia, precizand ca autoritatile americane nu au primit pana acum vreo solicitare de extradare. De altfel, premierul turc a declarat in timpul noptii de vineri spre sambata, ca tentativa de lovitura de stat a fost un act de rebeliune pus la cale de miscarea loiala clericului Fethullah Gulen, din Statele Unite, desi gruparea acestuia a condamnat-o.

acum 41 luni (17 Jul 2016)

De asemenea, cand vorbeste pentru presa straina transmite mesaje de prietenie, toleranta etc. el vorbeste in limba turca si intotdeauna isi indeamna suporterii sa fie clandestini, sa se ascunda, sa astepte momentul potrivit si atunci sa ajunga la carma institutiilor. El explica si de ce autoritatile turce au luat masuri dure impotriva unor membri din administratie, inclusiv din justitie.

"Este un grup de oameni care il urmeaza pe un cleric musulman radical (Fethullah Gulen, n.r). Membrii acestui cult religios islamic sunt prezenti in diferite institutii - Armata, Politie, Serviciile de Informatii, in sistemul judiciar - asa ca atunci cand in armata primesti ordine de la superiori si ei au primit, la randul lor, ordine de la acest imam.

Osman Koray Ertas afirma ca serviciile turce de informatii au lansat avertismente de ani de zile ca membrii acestei structuri paralele sunt prezenti in Armata, dar "Armata are un statut special". Membrii acestui grup au incercat sa lanseze aceasta interventie militara in tara: a fost un lucru evident, cei mai multi generali au fost impotriva acestei lovituri de stat", spune el. Solicitarea lui Erdogan

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut Statelor Unite sa il predea pe clericul musulman Fethullah Gulen pe care il acuza pentru tentativa de lovitura de stat.

Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, a declarat, sambata, ca doreste sa vada dovezi privind eventuala implicare a lui Fethullah Gulen, aflat in exil in Statele Unite, in tentativa de lovitura de stat din Turcia, precizand ca autoritatile americane nu au primit pana acum vreo solicitare de extradare.

Premierul turc Binali Yildirim a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca orice tara care il sprijina pe Fethullah Gulen - acuzat ca s-ar afla la originea tentativei de lovitura de stat de la Ankara - va fi considerata in razboi cu Turcia.

Binali Yldirim a avertizat ca oricine este de partea lui Gulen "nu va fi ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro