Ambasadorul SUA, discutie cu Liviu Dragnea despre legile Justitiei

Ambasadorul SUA, discutie cu Liviu Dragnea despre legile Justitiei

De asemenea, oficialul roman a subliniat cresterea semnificativa a resurselor alocate de catre Romania inzestrarii fortelor armate si cresterii capabilitatilor acestora si a exprimat convingerea ca programele de achizitie vor juca un rol important asupra intregului ansamblu al Parteneriatului Strategic, urmand sa produca efecte dincolo de colaborarea in materie de securitate, inclusiv prin dinamizarea cooperarii economice dintre tara noastra si SUA.

acum 24 luni (20 Feb 2018)

Legile Justitiei au fost discutate si la intalnirea de saptamana trecuta dintre ambasadorul Hans Klemm si premierul Viorica Dancila, desi Guvernul n-a pomenit nimic despre aceast subiect.

In comunicatul dat de Guvern in urm aintalnirii dintre Klemm si Dancila se vorbeste de numeroase teme abordate la intalnirea dintre cei doi oficiali, fara a se spune vreun cuvant despre justitie, cu toate ca Ambasada SUA a precizat pentru Agerpres ca s-a discutat si aceasta tema.

"Prim-ministrul Viorica Dancila a discutat, luni, cu ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, despre perspectivele posibilitatii ca obligativitatea vizelor de scurta sedere pentru cetatenii romani care calatoresc in SUA sa fie eliminata in acest an, prin includerea Romaniei in Programul Visa Waiver, potrivit comunicatului dat de Guvern.

Cu aceasta ocazie, premierul roman si ambasadorul SUA au facut o trecere in revista a Parteneriatului Strategic dintre tara noastra si Statele Unite, remarcand "dinamica deosebit de pozitiva" a acestuia in anul care s-a incheiat si perspectivele de dezvoltare ale acestuia.

"Prim-ministrul Viorica Dancila a exprimat angajamentul ferm al intregului Executiv, cat si al sau personal, pentru extinderea si aprofundarea in continuare a Parteneriatului Strategic pe toate dimensiunile sale, subliniind rolul special alocat de Romania relatiei cu Statele Unite in economia politicii externe si de securitate a tarii noastre", potrivit surse mentionate. De asemenea, oficialul roman a subliniat cresterea semnificativa a resurselor alocate de catre Romania inzestrarii fortelor armate si cresterii capabilitatilor acestora si a exprimat convingerea ca programele de achizitie vor juca un rol important asupra intregului ansamblu al Parteneriatului Strategic, urmand sa produca efecte dincolo de colaborarea in materie de securitate, inclusiv prin dinamizarea cooperarii economice dintre tara noastra si SUA... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro