Ambasadorul Rusiei in Romania spune ca a avut o intalnire foarte pozitiva cu ministrul Teodor Melescanu. Anterior, ministrul roman de Externe sustinea ca a criticat retorica inadecvata a Rusiei

De asemenea, "a avut loc un schimb de opinii pe teme de actualitate ale situaţiei internaţionale - relaţiile reciproce in cadrul Consiliul Rusia - NATO, situaţia din regiunea Europei de Sud-Est şi regiunea Mării Negre". "Ne-am pronunţat pentru desemnarea de urgenţă a copreşedinţilor Comisiei interguvernamentale ruso-romane de cooperare economică şi tehnico-ştiinţifică, am susţinut ideea de a organiza un forum de afaceri al intreprinzătorilor din cele două ţări, in această primăvară, la Moscova," - a spus diplomatul rus.

acum 43 luni (19 Feb 2017)

Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, susține că a avut o intalnire "foarte pozitivă, foarte consistentă" cu ministrul de Externe al Romaniei, Teodor Meleșcanu. Declarația ambasadorului este foarte interesantă, intrucat Ministerul de Externe al Romaniei anunțase anterior că, la această intalnire, ministrul Meleșcanu i-a reproșat ambasadorului Kuzmin "retorica inadecvată" a Rusiei.

"Am fost unanimi in inţelegerea necesităţii de a intensifica dialogul diplomatic dintre cele două ţări, in plus faţă de acele contacte destul de sistematice, care au loc in cadrul structurilor internaţionale, precum ONU, Organizaţia Cooperării Economice a Mării Negre şi multe altele", a transmis ambasadorul Kuzmin despre intalnirea cu ministrul Meleșcanu.

De asemenea, "a avut loc un schimb de opinii pe teme de actualitate ale situaţiei internaţionale - relaţiile reciproce in cadrul Consiliul Rusia - NATO, situaţia din regiunea Europei de Sud-Est şi regiunea Mării Negre".

"Ne-am pronunţat pentru desemnarea de urgenţă a copreşedinţilor Comisiei interguvernamentale ruso-romane de cooperare economică şi tehnico-ştiinţifică, am susţinut ideea de a organiza un forum de afaceri al intreprinzătorilor din cele două ţări, in această primăvară, la Moscova," - a spus diplomatul rus. "In cadrul discutării importanţei relaţiilor culturale bilaterale a fost menţionată apropierea unei date importante - 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Rusia şi Regatul Romaniei", a mai precizat ambasadorul.

Citește și: Teodor Meleșcanu s-a intalnit cu ambasadorul Valeri Kuzmin: Rusia să evite o retorică inadecvată in declarațiile publice

Printr-un comunicat de presă, Ministerul de Externe a transmis că ministrul roman a exprimat că se dorește un dialog deschis, iar Rusia să evite o retorică inadecvată in declarațiile publice.

Despre aceeși intalnire, din data de... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro