Ambasadorul George Maior sustine ca o vizita a premierului Tudose in SUA ar avea efecte pozitive privind vizele pentru romani

Ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, a declarat, la postul de televiziune Digi24, ca o vizita a premierului Mihai Tudose in aceasta tara ar avea efecte pozitive asupra procesului de ridicare a vizelor pentru romani in SUA.

acum 83 luni (30 Aug 2017)

Ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, a declarat, la postul de televiziune Digi24, ca o vizita a premierului Mihai Tudose in aceasta tara ar avea efecte pozitive asupra procesului de ridicare a vizelor pentru romani in SUA. Rata de refuz a vizelor pentru noi este in jur de 10-15%, Daca ajungem la 3,5%, automat intram in procesul de Visa Waiver.

Ceea ce incercam sa facem este sa reusim ca la nivelul Congresului sa nu fie luat in considerare doar acest element al ratei de refuz, ci si faptul ca suntem intr-un parteneriat serios pe plan militar cu Statele Unite, ca este si in avantajul securitatii SUA avand in vedere ceea ce facem pe domeniul informatiilor cu SUA impotriva terorismului si acest lucru sa se trateze intr-o alta viziune asupra modului in care se acorda vizele sau se introduce Romania in programul Visa Waiver.

El a subliniat ca anumite tari, cum este Romania, care au facut in anii trecuti pasi seriosi in securizarea frontierelor, in controlul imigratiei ilegale, ar avea "o sansa mai buna cu actuala administratie" pentru acest demers.

Ambasadorul Romaniei in Statele Unite ale Americii, care a participat, marti, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei, a declarat ca lucreaza la o vizita a premierului Mihai Tudose in aceasta toamna in SUA. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro