Ambasadorul britanic la UE a demisionat, iar dezvaluirile sale il pun in dificultate pe primul ministru britanic. Guvernul May gestioneaza haotic Brexit-ul

Demisia brusca a ambasadorului britanic la UE, Sir Ivan Rogers, a provocat o unda de soc in clasa politica de la Westminster si a declansat o furtuna care fragilizeaza si mai mult premierul Theresa May. Au si aparut intrebarile despre viitorul politic al acesteia. Dezorganizare Potrivit mass-media britanice, un haos total domneste asupra procesului iesirii Marii Britanii din UE si au aparut intrebari legate de viitorul politic al premierului Theresa May. Iar demisia cu zgomot a ambasadorului britanic la Bruxelles, Sir Ivan Rogers, la mai putin de trei luni inaintea declansarii procedurii de iesire a Marii Britanii din UE, a adus un plus de tensiune fragilizand si mai mult pozitia primului ministru.

acum 90 luni (11 Jan 2017)

Demisia brusca a ambasadorului britanic la UE, Sir Ivan Rogers, a provocat o unda de soc in clasa politica de la Westminster si a declansat o furtuna care fragilizeaza si mai mult premierul Theresa May. Au si aparut intrebarile despre viitorul politic al acesteia.

Potrivit "The Independent" si "Daily Mail", Sir Ivan Rogers a avut intalniri secrete cu fostul premier David Cameron, la finele anului trecut, inainte de lansarea atacului privind "gandirea confuza" a Theresei May legata de Brexit.

Diplomatul a demisionat brusc din postul de amba-sador la UE, socand Westminster si Bruxelles, si a utilizat e-mail-ul personal pentru criticarea "gandirii confuze" a parasirii Europei.

Dezorganizare

Potrivit mass-media britanice, un haos total domneste asupra procesului iesirii Marii Britanii din UE si au aparut intrebari legate de viitorul politic al premierului Theresa May. Iar demisia cu zgomot a ambasadorului britanic la Bruxelles, Sir Ivan Rogers, la mai putin de trei luni inaintea declansarii procedurii de iesire a Marii Britanii din UE, a adus un plus de tensiune fragilizand si mai mult pozitia primului ministru.

Potrivit cotidianului "The Time", care citeaza apropiati ai diplomatului, el nu aprecia in special tendinta consilierilor primului mi-nistru de a domina totul si mai ales faptul ca nu vor sa asculte avertismentele. El a demisionat fiind convins ca Downing Street 10 nu vrea sa tina cont de mesajele dificile si nu are sustinerea unor ministere pentru Brexit si l-a consiliat pe succesorul sau sa continue sa furnizeze sfaturi "fara farduri".

Rogers a avertizat guver-nul ca un nou acord co-mer-cial intre Londra si Bruxelles ar putea sa nu fie finalizat inainte de zece ani si scurgerea in media a declaratiilor sale a provocat furia euroscepticilor britanici, care l-au acuzat ca este "un pesimist de rau augur".

Spre marea stupefactie a partenerilor sai, Regatul Unit nu a pregatit un eventual Brexit si ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro