Ambasada SUA reactioneaza in cazul Ponta: Orice acuzatie trebuie cercetata pe deplin

---------- Ambasada SUA la București a transmis, marți, că orice acuzaţii de incălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe, iar legea trebuie să se aplice in mod egal in cazul tuturor, informează Mediafax.

acum 60 luni (9 Jun 2015)

UPDATE: Ambasada SUA la București a transmis că imunitatea parlamentară nu trebuie folosită pentru blocarea procedurilor judiciare, potrivit Mediafax.

----------

Ambasada SUA la București a transmis, marți, că orice acuzaţii de incălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe, iar legea trebuie să se aplice in mod egal in cazul tuturor, informează Mediafax. Orice acuzaţii de incălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe, iar legea trebuie să se aplice in mod egal in cazul tuturor. Instituţiile judiciare şi cele ale statului de drept trebuie să işi poată desfăşura activitatea complet independent şi trebuie să se respecte intru totul atat legislaţia romanească, cat şi principiul unui proces echitabil", se arată intr-un comunicat de presă transmis, marți, de către Ambasada SUA.

Citește și: Mesaj de la Bruxelles: Ponta să dea explicații in Parlamentul European

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals in inscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală in formă continuată şi spălarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvarşit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Citește și: Dezbateri pe cazul Ponta in Parlamentul European

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, luni, solicitarea DNA privind inceperea urmăririi penale a premierului Ponta, cu 18 voturi "impotrivă", 7 "pentru" şi o abţinere. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro