Ambasada SUA, despre scutul facut in jurul deputatului Ion Ochi: Fara abuz de imunitate pentru a apara pe cineva de raspundere

Ambasada SUA, despre scutul facut in jurul deputatului Ion Ochi: Fara abuz de imunitate pentru a apara pe cineva de raspundere

Deputatul PSD Ion Ochi, acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, pentru ca in perioada in care a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov ar fi aprobat contracte cu dedicatie, a fost pus sub control judiciar de DNA, el spunand ca i se pare "o masura fireasca". Lucrarile au fost executate necorespunzator, nu au fost finalizate, iar in prezent drumul judetean respectiv se afla intr-o stare comparabila cu cea de dinaintea reabilitarii, fiind necesare, potrivit estimarilor, aceleasi reparatii", noteaza anchetatorii, care adauga ca pentru a crea o aparenta de legalitate si pentru a putea justifica decontarea si plata lucrarilor, firma lui Cristian Nica ar fi participat la o procedura formala de achizitie publica, context in care, la instigarea deputatului Ion Ochi, comisia de evaluare a ofertelor a declarat castigatoare societatea omului de afaceri cu un punctaj maxim, desi oferta depusa nu a fost in realitate analizata.

acum 97 luni (30 Apr 2015)

UPDATE Ambasada Marii Britanii continua sa urmareasca indeaproape situatia din domeniul judiciar din Romania, inclusiv deciziile Parlamentului privind imunitatea alesilor, si impartaseste preocuparea CE din raportul MCV privind "succesul limitat" al cererilor DNA de ridicare a imunitatii unor parlamentari.

Reactia vine ca urmare a respingerii de catre Camera Deputatilor a cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului PSD Ion Ochi.

"Am luat cunostinta si impartasim preocuparea aratata in cel mai recent raport al Comisiei Europene privind progresul Romaniei in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) legat de faptul ca ", se arata in raspunsul Ambasadei Marii Britanii.

Deputatul PSD Ion Ochi, acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, pentru ca in perioada in care a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov ar fi aprobat contracte cu dedicatie, a fost pus sub control judiciar de DNA, el spunand ca i se pare "o masura fireasca". Am niste restrictii de a lua legatura cu anumite persoane din dosar si le voi respecta", a declarat Ion Ochi la iesirea din sediul DNA.

Ambasada SUA: Nu trebuie sa se faca abuz de imunitate

"Asa cum am declarat anterior, nu comentam cazuri individuale, dar unul dintre principiile de baza ale democratiei este ca toti oamenii sunt egali in fata legii. Nu trebuie sa se faca abuz de imunitatea parlamentara pentru a apara pe cineva de raspundere", se arata in raspunsul misiunii diplomatice pentru Mediafax.

Reactia vine dupa ce, Camera Deputatilor a respins, miercuri, cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului PSD Ion Ochi, fiind inregistrate 108 voturi "pentru" si 152 "impotriva".

Deputatul PSD Ion Ochi a declarat, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, unde se discuta cererea DNA privind arestarea sa preventiva, ca nu credea sa aju... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro