"Amazoanele" din New York care vaneaza raufacatori

Mentinerea sigurantei publice nu este doar de datoria statului, ci si a simplului cetatean. Mai exact, rolul acestor voluntari este de a repera un act de violenta, de a imobiliza autorul si de a anunta cazul la 911, numarul pentru apeluri de urgenta in Statele Unite.

acum 73 luni (12 Mar 2018)

Mentinerea sigurantei publice nu este doar de datoria statului, ci si a simplului cetatean.

Urmand o serie de coduri clar definite, "amazoanele" din Guardian Angels patruleaza la metroul si pe strazile din New York pentru prevenirea violentelor.

Mai exact, rolul acestor voluntari este de a repera un act de violenta, de a imobiliza autorul si de a anunta cazul la 911, numarul pentru apeluri de urgenta in Statele Unite. Este vorba de "arestul cetatenesc", explica Silvia, una dintre "amazoanele" din Guardian Angels.

"Nu vrem sa ne substituim politiei, ci sa actionam pentru binele comun", subliniaza ea, afirmand ca este atenta indeosebi la persoanele care prezinta in public semne de devianta sexuala.

Alteori, "amazoanele" din Guardian Angels atentioneaza calatorii asupra unui potential pericol.

FOTO Maite Hernandez Mateo/ Slate

Gesturile si actiunile lor urmeaza un cod strict. Cand se asaza pe scaun, isi iau bereta rosie de pe cap. Aceasta pozitie a corpului permite o vedere mai buna asupra locului si reprezinta totodata un omagiu pentru fostii colegi din Guardian Angels decedati, fie din cauze naturale, fie patruland, asa cum se intampla adesea in primele zile ale organizatiei. Multe lucruri pot fi facute cu ajutorul nostru", spune o avocata si membra a Guardian Angels cunoscuta cu pseudonimul "Lone Wolf" ("Lupul singuratic"). Adolescent la acea vreme, Sliwa a inceput cu colectarea de deseuri. In 1992, Sliwa a prezentat scuze pentru faptul ca a mediatizat unele interventii de la inceputurile organizatiei sale in scopul de a-i face publicitate. Primarul Ed Koch, primar al New York-ului din 1978 pana in 1989, s-a opus acestei organizatii, dar Rudolph Giuliani si Michael Bloomberg au sustinut-o ulterior. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro