Amara, destinatia preferata a pensionarilor. Cum a renascut statiunea din Baragan, vestita pentru tratamentele cu namol

Amara, destinatia preferata a pensionarilor. Cum a renascut statiunea din Baragan, vestita pentru tratamentele cu namol

Istoria statiunii Amara se pierde in timp, primele mentiuni referitoare la lacul cu puteri miraculoase pentru trup fiind facute in urma cu mai bine de un secol si jumatate. In functie de pretentii, preturile unei nopti de cazare pornesc de la 60 de lei si pot ajunge pana la 130 de lei.

acum 60 luni (28 Jul 2015)

Istoria statiunii Amara se pierde in timp, primele mentiuni referitoare la lacul cu puteri miraculoase pentru trup fiind facute in urma cu mai bine de un secol si jumatate. Si pe vremuri, dar si astazi cei care profitau de apele purificatoare erau batranii.

In prezent, Amara se afla in circuitul national al statiunilor balneare din Romania si este vizitata anual de peste 10.000 de persoane, toate trecute de varsta a treia. O confirma chiar si reprezentantii Casei Judetene de Pensii Ialomita, care sustin ca cele mai multe cereri privind biletele de tratament sunt pentru statiunea Amara. Cum ajungi in Amara

Statiunea Amara este situata la o aruncatura de bat de Slobozia, resedinta judetului Ialomita.

Autoritatile locale au investit peste doua milioane de lei, provenind din fonduri europene, pentru a realiza cel mai mare parc dendrologic din zona de sud-est a tarii. Cunoscut pentru efectele sale benefice pentru organism, namolul este motivul pentru care turistii de varsta a treia vin sa petreaca un sejur de cateva zile in singura statiune din judetul Ialomita.

"Baile de namol sunt bune pentru ca vindeca foarte multe afectiuni, in special cele care vizeaza articulatiile. O cura de 10 zile face foarte bine pentru sanatate", sustine medicul primar in medicina recuperatorie Daniela Pitea.

Amara dispune de patru hoteluri cotate la doua si trei stele, dar si de o zona de camping unde turistii isi pot amenaja corturi sau dormi la casute.

In functie de pretentii, preturile unei nopti de cazare pornesc de la 60 de lei si pot ajunge pana la 130 de lei. De dimineata si pana seara, in statiune e forfota de la un capat la altul.

Anul acesta pe langa cele doua plaje private, Primaria Amara a reusit sa ia in administrare o a treia plaja pe care o pune la dispozitie gratuit tuturor turistilor. Unii dintre ei sunt clienti vec... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro