Amantele controversate ale Europei. Secretele femeilor care au cucerit inimile celor mai duri lideri ai lumii

Amantele controversate ale Europei. Secretele femeilor care au cucerit inimile celor mai duri lideri ai lumii

Aici, frumoasa Jeanne a primit o educatie aleasa de la tutorii angajati de mama ei sa o invete sa picteze, sa cante la clavecin, sa danseze si sa recite piese. De asemenea, Madame de Pompadour l-a influentat pe Ludovic al XV-lea sa construiasca palatele Petit Trianon si Elysee, care au costat peste 36 de milioane de franci. Eva Braun si intalnirea care i-a marcat intreaga viata (1912 - 1945) Nascuta si educata intr-un mediu familial sanatos, Eva a urmat cursurile Liceului Catolic pentru fete din Munchen si si-a cizelat manierele la scoala catolica a surorilor engleze in oraselul Simbach am In, aproape de granita cu Austria. Fara nicio judecata, atat ea, cat si dictatorul italian au fost ucisi de catre un pluton de executie format din membri ai miscarii italiene de rezistenta.

acum 94 luni (9 Sep 2016)

Numele lor au ramas in istorie ca dovada ca i-au bulversat chiar si pe cei mai fascinanti lideri ai batranului continent. "Adevarul" va prezinta cateva din cele mai controversate povesti de iubire din toate timpurile, cu renuntari, suspine si deznodaminte tragice.

Madame de Pompadour (1721 - 1764)

Jeanne-Antoinette Poisson, caci acesta era numele ei real, s-a nascut la Paris, insa a copilarit la Ursuline in Poissy. Aici, frumoasa Jeanne a primit o educatie aleasa de la tutorii angajati de mama ei sa o invete sa picteze, sa cante la clavecin, sa danseze si sa recite piese. In 1745, Jeanne-Antoinette a fost invitata la unul din balurile organizate de Ludovic al XV-lea la Palatul Versailles, devenind la foarte scurt timp metresa de necontestat a acestuia. Pentru a o avea in compania sa la Curte, Regele i-a oferit amantei sale titlul de marchiza de Pompadour.

Aceasta a avut un rol esential in transformarea Parisului in capitala culturii si a gustului in Europa si a atras numeroase resurse la curte, avand o influenta politica insemnata atat asupra politicii Frantei, cat si asupra politicii externe. Asa se face ca unul dintre cei mai importanti diplomati ai Austriei i-au cerut sa intervina in negocierile care au condus la Tratatul de la Versailles.

De asemenea, Madame de Pompadour l-a influentat pe Ludovic al XV-lea sa construiasca palatele Petit Trianon si Elysee, care au costat peste 36 de milioane de franci.

Eva Braun si intalnirea care i-a marcat intreaga viata (1912 - 1945)

Nascuta si educata intr-un mediu familial sanatos, Eva a urmat cursurile Liceului Catolic pentru fete din Munchen si si-a cizelat manierele la scoala catolica a surorilor engleze in oraselul Simbach am In, aproape de granita cu Austria. Acesta a fost fascinat de "draguta blonda" care era cu 23 de ani mai tanara decat el. Nici ei nu i-a fost indiferent Hitler, dupa cum i-a povestit surorii ei, Ilse,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro