Am ajuns de rasul Europei si la handbal. CSM Ploiesti risca sa nu se prezinte la meciul cu HC Neistin din Cupa EHF

Am ajuns de rasul Europei si la handbal. CSM Ploiesti risca sa nu se prezinte la meciul cu HC Neistin din Cupa EHF

Nu putini sunt cei care au aratat cu degetul prestatia fetelor de la Rio, insa campionatul intern, de unde provin majoritatea jucatoarelor, este la un pas de colaps. Astfel, Ramona Farcau si Nicoleta Tudor au fost declarate libere de contracte si, dupa ce a expirat si termenul de o saptamana in care clubul putea sa le achite restantele financiare, au ales sa semneze intelegeri cu alte grupari.

acum 45 luni (8 Sep 2016)

Dezastru este cuvantul de ordine in sportul romanesc in anul 2016. Toata lumea a remarcat prestatia nationalei de fotbal de la Campionatul European si comportarea sub asteptari a sportivilor romani la Jocurile Olimpice, insa problemele sunt mult mai profunde in realitate. Nu putini sunt cei care au aratat cu degetul prestatia fetelor de la Rio, insa campionatul intern, de unde provin majoritatea jucatoarelor, este la un pas de colaps. Dupa retragerea din Liga Nationala a clubului HCM Baia Mare, in luna iunie, colapsul unei alte grupari importante, CSM Ploiesti, pare o chestiune de zile.

Astfel, Ramona Farcau si Nicoleta Tudor au fost declarate libere de contracte si, dupa ce a expirat si termenul de o saptamana in care clubul putea sa le achite restantele financiare, au ales sa semneze intelegeri cu alte grupari. Farcau va evolua in Divizia A, la Dinamo Bucuresti, iar Nicoleta Tudor a plecat in Liga Nationala, la Magura Cisnadie.

Dedu: "Nu se mai poate face nimic acum"

Alte doua handbaliste, Aneta Pirvut-Udristioiu si Oana Apetrei, pe care CSM le-a adus in aceasta vara de la HC Dunarea Braila, au plecat fara sa fi apucat sa evolueze in vreun meci oficial. Exista insa posibilitatea destul de serioasa a neprezentarii la ambele meciuri! Intr-o intalnire pe care a avut-o marti cu echipa de handbal, primarul Adrian Dobre le-a spus fetelor ca a rezolvat, cu ajutorul unui sponsor, problema deplasarii in Insulele Feroe. Totusi, handbalistele au avertizat ca nu vor face deplasarea daca nu li se vor achita in prealabil si restantele, mai ales ca majoritatea si-au depus deja memorii pentru a deveni jucatoare libere de contract. "Este o situatie nelalocul ei la CSM, echipa care urmeaza sa participe in Cupa EHF. Ne facem de rusine, dar n-ar fi pentru prima oara", a comentat presedintele Federatiei Romane de Handbal, Alexandru Dedu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro