Alunecare de teren in China. 62 de case ingropate sub zeci de tone de noroi si roci

Peste 120 de persoane sunt date disparute dupa o alunecare de teren care a distrus, sambata, un sat din sud-vestul Chinei. In plus, fragmente de stanci si de moloz au ajuns in lunca unui rau si au blocat pe o distanta de doi kilometri drumul spre aceasta zona in care accesul se face cu dificultate, potrivit autoritatilor chineze.

acum 51 luni (24 Jun 2017)

Peste 120 de persoane sunt date disparute dupa o alunecare de teren care a distrus, sambata, un sat din sud-vestul Chinei.

Xinmo, un sat izolat din provincia Sichuan, a fost acoperit de pamant si noroi la ora locala 05.45, dupa prabusirea unui versant muntos. Un cuplu si bebelusul lor in varsta de o luna au fost salvati si condusi la spital, au precizat pe o retea de socializare autoritatile din orasul apropiat Maoxian. 62 de case au fost inghitite de aceasta alunecare de teren, potrivit unui bilant al autoritatilor. In plus, fragmente de stanci si de moloz au ajuns in lunca unui rau si au blocat pe o distanta de doi kilometri drumul spre aceasta zona in care accesul se face cu dificultate, potrivit autoritatilor chineze.

O alta dificultate: victimele sunt acoperite de mai multe zeci de tone de stanci, a estimat Chen Tiebo, capitanul politiei militare din prefectura autonoma Aba, unde s-a produs acest dezastru natural. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro