Alte sapte MEDICAMENTE NOI pe lista de compensate - proiect

Alte sapte MEDICAMENTE NOI pe lista de compensate - proiect

720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in programelor nationale de sanatate.

acum 56 luni (24 Sep 2014)

MS a postat miercuri, pentru dezbatere publica, proiectul de Hotarare de Guvern pentru modificarea si completarea Anexei la Hotararea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in programelor nationale de sanatate. Daca in luna iulie am aprobat introducerea tratamentui inovativ cu 17 molecule noi orfane, din care noua pentru tratamentul afectiunilor oncologice, astazi Unitatea de Evaluare a Tehnologiilor Medicale a propus spre dezbatere introducerea a inca sapte produse esentiale care au fost evaluate si care nu aduc cheltuieli suplimentare la Fondul National de Asigurari de Sanatate", precizeaza ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, citat intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX.

Totodata, Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a informat Ministerul Sanatatii ca rapoartele de evaluare ale moleculelor pentru actualizarea listei in intregime realizate in conformitate cu cerintele UE vor fi finalizate si transmise pentru dezbatere publica la inceputul lunii octombrie, conform calendarului aprobat de actualizare, a precizat sursa citata. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro