Alta infrangere usturatoare a lui Martin Schulz in fata Angelei Merkel

Alta infrangere usturatoare a lui Martin Schulz in fata Angelei Merkel

Potrivit exit-pollurilor realizate pentru posturile publice de televiziune ARD si ZDF, Uniunea Crestin Democrata (CDU, conservatori) a Angelei Merkel a obtinut 33,6% din voturile exprimate si i-a infrant pe social-democrati condusi de Martin Schulz care au primit 31% din sufragii. Timp de 50 de ani, Renania de nord -Westfalia a fost condusa de social-democratia, cu o exceptie intre 2005-2010, iar alegerile de duminica sunt vazute drept un semnal pentru alegerile generale din Germania, din septembrie.

acum 51 luni (15 May 2017)

Potrivit exit-pollurilor realizate pentru posturile publice de televiziune ARD si ZDF, Uniunea Crestin Democrata (CDU, conservatori) a Angelei Merkel a obtinut 33,6% din voturile exprimate si i-a infrant pe social-democrati condusi de Martin Schulz care au primit 31% din sufragii. Verzii, partenerii de coalitie la nivelul landului ai SPD au obtinut doar 6% din voturile exprimate, potrivit acestor sondaje, ceea ce inseamna ca aceasta coalitie pierde majoritatea. Guvernul regional social-democrat/ecologist nu mai beneficiaza de majoritate, potrivit rezultatelor de la acest scrutin, ultimul teste inaintea alegerilor generale din Germania, din 24 septembrie. Lidera social-democrata din Renania de Nord-Westfalia a demisionat din toate functiile. "Nu este deloc o zi buna pentru social-democratie in Renania de Nord-Vestfalia", a declarat Hannelore Kraft la Dusseldorf. Kraft a anuntat ca demisioneaza din functia de sefa a filialei SPD din NRW si ca renunta si la postul de vicepresedinte al SPD.

Martin Schulz, rivalul cancelarului Angela Merkel in alegerile legislative din septembrie, a recunoscut duminica faptul ca Partidul Social Dempcrat (SPD) a suferit o "infrangere cu adevarat usturatoare" in alegerile regionale de duminica, in landul Renania de Nord-Westfalia, fieful sau, relateaza The Associated Press. "Aceasta este o zi dificila pentru social-democrati si de asemenea o zi dificila pentru mine personal", le-a spus el sustinatorilor sai. Aceste rezultate pune si mai mult la indoiala sansele social-democratilor de a o inlocui pe Angela Merkel din functia de cancelar la alegerile din septembrie. Dupa ce liderul social-democrat Martin Schulz demisionat de la conducerea Parlamentului European pentru a prelua presedintia SPD, acest partid a crescut in sondaje la inceputul anului, ajungand chiar peste CDU.

Insa intre timp conservatorii au revenit si in prezent sunt cotati cu circa 36% din intentiile de vot, cu procente cuprinse intre 6% si 8% peste social-democra... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro