"Alo, Politia? Pedala de acceleratie a ramas blocata la 150 de kilometri la ora". Aventura unui american care sustine ca BMW-ul sau a devenit de necontrolat

Soferul a reusit sa-si pastreze calmul dupa ce a mers aproximativ 65 de kilometri pe o autostrada din Florida, fara sa aiba control asupra acceleratiei, in timp ce fortele de ordine incercau de mai multe ori sa opreasa autovehiculul. Dupa incident, BMW a precizat intr-un comunicat de presa ca toate autovehiculele BMW, printre care si cel condusa de Cooper, au o pedala de acceleratie electronica, care se foloseste de un soft special pentru a opri acceleratia atunci cand este apasata frana.

acum 18 luni (16 Feb 2018)

Soferul a reusit sa-si pastreze calmul dupa ce a mers aproximativ 65 de kilometri pe o autostrada din Florida, fara sa aiba control asupra acceleratiei, in timp ce fortele de ordine incercau de mai multe ori sa opreasa autovehiculul.

Potrivit YahooNews, americanul a sunat la numarul de urgenta 911, spunand cu stapanire de sine dispecerului ca "pedala mea de acceleratie s-a blocat".

Dupa mediatizarea incidentului, un purtator de cuvant de la BMW a declarat ca o astfel de situatie este "implauzibila" si ca soferul avea la dispozitie numeroase modalitati de a opri masina. "Ne-ar placea sa colaboram cu Politia din Florida pentru a investiga cauza acestui incident" au adaugat cei de la BMW.

Soferul, Joseph Cooper, se afla singur in momentul in care a pierdut controlul si a sunat la numarul de urgenta.

Potrivit autoritatilor, cand au incercat prima oara sa incetineasca masina folosindu-se de dispozitive cu tepi pentru spargerea cauciucurilor, Cooper a trecut pe langa ele.

Politistii au mai incercat o data planul si au reusit sa-i sparga si cauciucurile de pe partea stanga a masinii insa chiar si asa Cooper nu a reusit sa o opreasca. Autoritatile au precizat ca BMW-ul s-a deplasat o buna bucata de drum doar cu ajutorul celor patru jante.

Cateva minute mai tarziu, BMW-ul s-a oprit intr-un nor de fum, iar Cooper a coborat grabit sa vorbeasca cu autoritatile.

Dupa incident, BMW a precizat intr-un comunicat de presa ca toate autovehiculele BMW, printre care si cel condusa de Cooper, au o pedala de acceleratie electronica, care se foloseste de un soft special pentru a opri acceleratia atunci cand este apasata frana.

BMW au mai adaugat ca design-ul autovehiculelor sale nu permite ca pedala de acceleratie sa se blocheze si ca ar exista pana si ancore speciale care sa se asigure ca presul nu poate a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro