Alinei Cojocaru si lui Johan Kobborg li s-a interzis accesul in Opera Nationala Bucuresti

Alinei Cojocaru si lui Johan Kobborg li s-a interzis accesul in Opera Nationala Bucuresti

De aceea, in urma recentelor evenimente neplacute de la Opera Nationala Bucuresti dorim sa ne exprimam opinia referitoare la compania de balet si va aducem la cunostinta benefiicile de care noi toti am avut parte, beneficii datorate in egala masura lui Johan Kobborg si Alinei Cojocaru: -au fost aduse in repertoriul ONB spectacole noi, de talie internationala, spectacole care s-au jucat cu casa inchisa, spectacole prezente in repertoriul actual al marilor companii ale lumii ( "DSCH"-coreg. -am avut totala libertate pentru cresterea profesionala : "Laboratorul coregrafic" -proiect care a dat sansa dansatorilor sa isi arate si sa isi dezvolte aptitudinile de viitori coregrafi (Ross McCaw ,Nastazia Phillipou, Cristian Gidoi,Alice Minoiu, Calin Radulescu) - mari dansatori internationali au fost invitati sa participe la spectacolele companiei - Xander Paris ( Teatrul Mariinsky - St. Petersburg) , Ivan Zaystsev( Teatrul Mikhailovsky - St Petersburg), Steven Mcrae ( Royal Opera House - Londra) - ne-am dezvoltat artistic prin aducerea unor mari maestri de studii si repetitii ( Roland Price, Sinner Bouqouin, Yannick Bouquin, Ethan Stiefel,James Wilkye, Stephane Dalle,Petal Miller, Bruce Samson, Karl Burnett, Elke Schepers,Gennadi Nedvigin,Alina Cojocaru, Grant Coyle,Laura Contardi, Patricia Tierney, Patricia Neary , Thierry Guiderdoni). In concluzie minciuni, discriminare , lipsa de profesionalism , lipsa de respect fata de arta si de meserie, incapacitate de comunicare si de rezolvare a problemelor intr-un mod civilizat si diplomatic.

acum 99 luni (25 Apr 2016)

Lista, o nota de serviciu catre Biroul Paza, PSI si Mediu, ii cuprinde, printre altii, pe Emil Popescu, fost director tehnic, George Calin, fost director interimar la conducerea ONB, Sebastian Grigore, Johan-Vedel Kobborg, Ionut Pruteanu si Alina Cojocaru, potrivit news.ro.

Punctul de vedere al balerinilor, sustinatori ai lui Johan Kobborg

" In ultimii trei ani Opera Nationala Bucuresti a trecut printr-o serie de schimbari mari care au avut un impact semnificativ in domeniul artistic. Avem conditii de lucru pe care nu le-am avut nicioadata si pe care ni le-am dorit din totdeauna. Si am fost indrumati si sprijiniti de doi mari artisti carora le datoram tot respectul si admiratia noastra: Johan Kobborg si Alina Cojocaru", este subliniat in memoriul. Tiberiu Soare, am aprecia daca am putea avea si noi o intalnire cu dumneavostra pentru a va explica punctul nostru de vedere. Consideram ca intalnirea cu semnatarii acestui memoriu este foarte importanta in vederea luarii unei decizii corecte, neinfluentata de tensiuni, emotii si interese", se scrie in memoriul, adresat vicepremierului, pe care il publica integral, in continuare.

In atentia domnului Vasile Dancu

Vicepremier al Guvernului Romaniei

In ultimii trei ani Opera Nationala Bucuresti a trecut printr-o serie de schimbari mari care au avut un impact semnificativ in domeniul artistic. Oameni de la care am avut doar de invatat. Avem conditii de lucru pe care nu le-am avut nicioadata si pe care ni le-am dorit din totdeauna.

De aceea, in urma recentelor evenimente neplacute de la Opera Nationala Bucuresti dorim sa ne exprimam opinia referitoare la compania de balet si va aducem la cunostinta benefiicile de care noi toti am avut parte, beneficii datorate in egala masura lui Johan Kobborg si Alinei Cojocaru:

-au fost aduse in repertoriul ONB spectacole noi, de ta... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro