Alina Pietrareanu, studenta care a calatorit doua luni niciun ban: "In general, e un nivel crescut de civilizatie si la noi"

Alina Pietrareanu, studenta care a calatorit doua luni niciun ban:

Urmareste emisiunea in format Adevarul Live Alina Pietrareanu (20 de ani) a plecat vara trecuta de acasa fara niciun ban si s-a urcat in primul tren din gara. Mi-era frica sa fac foarte multe lucruri si m-am gandit, cum ar fi sa nu-mi mai fie frica sa fac lucruri, sa incep sa traiesc si sa fac ce-mi place?!", a spus Alina Pietrareanu. "Voiam sa ma uit foarte bine in jurul meu, sa nu ascult muzica, sa nu citesc, sa vad locurile prin care ajung si sa ma bucur de clipa prezenta", a mai spus studenta.

acum 52 luni (6 Mar 2018)

Urmareste emisiunea in format Adevarul Live Alina Pietrareanu (20 de ani) a plecat vara trecuta de acasa fara niciun ban si s-a urcat in primul tren din gara. Cand a venit vorba de mancare si un loc in care sa doarma, s-a bazat pe bunavointa oamenilor, ajungand astfel sa cunoasca oameni extraordinari. Hotararea de a pleca in aceasta calatorie i-a venit intr-o zi cand venea de la facultate si era stresata pentru ca mai avea inca foarte multe lucruri de facut.

"Eram atat de stresata de tot ceea ce faceam, eram...ca toata lumea, prinsa in toata masinatiunea asta. Mi-era frica sa fac foarte multe lucruri si m-am gandit, cum ar fi sa nu-mi mai fie frica sa fac lucruri, sa incep sa traiesc si sa fac ce-mi place?!", a spus Alina Pietrareanu.

Pentru ca oricum poate calatori gratis, dat fiind ca e studenta, s-a decis sa plece vara. Mai intai, a inceput sa ii dea semnale mamei sale, ca ar vrea sa faca o astfel de calatorie, in care nu ar vorbi deloc. Dupa ce a luat vacanta, a plecat pana la mare, insa n-a reusit sa stea acolo. S-a intors in Bucuresti si, pe 3 iulie, lua primul tren care pleca din Gara de Nord.

"M-am dus sa vad ce se intampla cand nu mai vreau sa controlez eu totul", a explicat Alina. Alina avea sa calatoreasca acolo, apoi prin Transilvania, au urmat Timisoara si Arad, iar, in cele din urma, a plecat spre Moldova.

Unul dintre cele mai dificile lucruri a fost ca nu putea sa vorbeasca cu nimeni de acasa. Aceasta fusese una dintre regulile pe care si le impusese de la bun inceput, sa nu tina legatura cu nimeni. Ca sa poata sa scrie. "Am vrut sa scriu tot ce mi se intampla, ca si cum i-as fi povestit unui prieten. Si daca as fi sunat-o pe mama sa ii explic tot ce se intampla, n-as mai fi scris la fel".

"Voiam sa ma uit foarte bine in jurul meu, sa nu ascult muzica, sa nu citesc, sa vad locurile prin care ajung si sa ma bucur de clipa prezenta", a mai spus stu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro