Alina Mungiu-Pippidi: Reunificarea dreptei, problema sau solutie?

Alina Mungiu-Pippidi: Reunificarea dreptei, problema sau solutie?

In plus, cum e cu putinta sa spuna ca face partid, ca dupa aceea sa spuna altii in locul lui ca nu face, sa stea la usa liberalilor fara succes, sa se lase folosit in mod umilitor de useristi, sa primeasca drept elogiu suprem de la Liiceanu la premiul GDS complimentul ca seamana cu crema de brinza care ii place filosofului, si a carei absenta de pe rafturile de la Mega ii provoaca deprivare. Mai ales faptul ca intr-un an de guvernare si la un guvern diagnosticat de OECD si Banca Mondiala ca avind primordial probleme de resurse umane, Ciolos nu si-a facut propriul lui serviciu de resurse umane, macar pentru ministri, consilieri si secretari de stat si a ajuns la recordul de schimbari (oricum mult sub citi meritau schimbati) il gasesc foarte problematic. Mai pe scurt, "dreapta" voastra e limitata atit ca bazin de vot, cit si ca potential intelectual, si fara alti lideri si un efort de asociere pe baze mai contemporane, cum ati vazut la Ciudadanos sau Macron, deschizind usa la tineretul nostru cosmopolit, dar si la oamenii onesti mai maturi din provincia romaneasca, un efort nu de a le mai fura odata votul, ci a le da ceva de facut sa-si schimbe vietile, nu o sa ajungeti decit iarasi la o treime din vot.

acum 65 luni (24 Apr 2017)

A iesit pe locul 1 la toate categoriile de educatie pentru prima data, si a cistigat toate marile orase, cu doar trei exceptii, din care Bucurestiul nu face parte.

Cu toate astea, propaganda anti-PSD, care oricum greseste ca vede doar la PSD raul, ne omoara la toate orele cu sloganul ca dreapta trebuie reunificata ca "sa batem PSD".

Se investeste o mare energie in prezent, mai ales de catre presa care il tinea in brate pe Basescu la al doilea mandat, nu stiu a cui o fi ca ne ascund, sa ne intoarcem la aceasta situatie care numai succes nu ne-a adus, cu alte cuvinte, sa recuperam pe aia care au tras in afara portii la lovitura de la 11 m, sa le lingem ranile, sa le intoarcem tricoul pe dos si sa le mai dam odata ocazia. Asta, desi in anul 2016 am intrebat intr-un sondaj adevarat, CURS, din acela fata in fata, pe cea mai constienta populatie politica din tara, adica pe bucuresteni, daca au o identitate de dreapta, si am aflat ca in Bucuresti doar 18 la suta au asa ceva. %

Nu stiu/Nu raspund 4 Stanga 21 Dreapta 18 Nici una/Nu are importanta/ Nu as putea sa spun 57 Total 100

Sondaj SAR-CURS, martie 2016

Reunificarea de dreapta, solutia cu care ne omoara site-urile pe care le mai intretineau serviciile cind mai aveau bani, si care prea destepte nu au fost niciodata, ca au oameni platiti sub salariul mediu, e un joc de societate.

El suna asa: cum am putea sa impartim micul bazin al dreptei, populare, liberale, pedeliste si useriste, oricum treizeci la suta sau sub, ca am pierdut medicii si profesorii la PSD, la cit mai multi neaveniti? Nu e un motiv sa ne descurajam si sa nu o mai dam in bara de vreo doua ori.

La alegerea lui Basescu in al doilea tur de scrutin in 2004 a fost la fel, nu ne-am batut pe voturile usoare, ci pe cele din comune mari si regiuni dificile, voturi greu de luat, s-a luptat pe ambele aripi, si mai mult aripa PD a contat, restul voturilor veneau oricum contra lui Nastase. <... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro