Alina Mungiu Pippidi: O majoritate pentru Securitatea noastra

Alina Mungiu Pippidi: O majoritate pentru Securitatea noastra

> Premierul lipseste motivat de la exceptionala actiune, binecuvantata cu prezenta primilor doi barbati de stat, pentru ca in regulamentul regimentului Garda "Mihai Viteazul" nu se accepta trecerea in revista decat de barbati cu numarul integral de picioare din dotare, indiferent daca au facut sau nu armata sau la ce arma anume. Asta nu il va impiedica pe premier, odata ce uzul ambelor sale picioare va fi recapatat, sa treaca si el in revista cu generalul Oprea alte unitati de elita, de exemplu pe functionarii diplomatici, sau pe cei parlamentari, ale caror pensii speciale tocmai au fost reinfiintate dupa ce desfiintarea lor, ca si a pensiilor speciale ale militarilor si politistilor au figurat glorios in panoplia modernizarii statului si eliminarii privilegiilor din filosofia finantelor publice timp de vreo patru anisori.

acum 65 luni (1 Jul 2015)

>

Premierul lipseste motivat de la exceptionala actiune, binecuvantata cu prezenta primilor doi barbati de stat, pentru ca in regulamentul regimentului Garda "Mihai Viteazul" nu se accepta trecerea in revista decat de barbati cu numarul integral de picioare din dotare, indiferent daca au facut sau nu armata sau la ce arma anume.

Asta nu il va impiedica pe premier, odata ce uzul ambelor sale picioare va fi recapatat, sa treaca si el in revista cu generalul Oprea alte unitati de elita, de exemplu pe functionarii diplomatici, sau pe cei parlamentari, ale caror pensii speciale tocmai au fost reinfiintate dupa ce desfiintarea lor, ca si a pensiilor speciale ale militarilor si politistilor au figurat glorios in panoplia modernizarii statului si eliminarii privilegiilor din filosofia finantelor publice timp de vreo patru anisori.

Altceva nu va mai avea de facut, decat sa mai ajusteze o data pe anul asta deficitul bugetar, in timp ce el de pe patul de spital si noi de oriunde am fi ne uitam si vedem unde a ajuns Grecia din cauza pensiilor speciale si a altor delicatesuri.

Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege a pensiilor speciale pentru militari, politisti, functionari diplomatici si parlamentari, dar numai cu vechime, adica din ai lor, cu 289 voturi "pentru", 13 abtineri si un vot impotriva.

Tot 289 parlamentari, peste cvorumul necesar de 278, au fost prezenti si la votul pentru investitura lui Mihai Razvan Ungureanu in fruntea SIE.

Acum, e la fel de adevarat, avand in vedere resursele umane din marea natiune luptatoare, MRU nu avea concurenta mare, nefiind pe piata ofertantilor de umbrele de securitate prea multi civili aprobati de militari care sa-si aduca ulterior contributia la controlul civil asupra fortelor armate. Macar MRU are capacitatea de a superviza procesul scrierii unor legi moderne de securitate, acesta fiind mandatul presedintelui Iohannis. Ce o impiedica pe ea sa coabiteze, fie si i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro