Alina Mungiu-Pippidi: Nu va fie frica, DNA nu pica!

Alina Mungiu-Pippidi: Nu va fie frica, DNA nu pica!

> De asta, pe fundal la ringul ocupat saptamina asta de PSD, cele precedente de USR si tot asa, RTV, televiziunea fara licenta legala, care exista ca o dovada a coruptiei celor au controlat, controleaza si vor controla CNA (cei aflati acolo in minoritate nu au si nu au avut nici o vina) incepe sa ne difuzeze inregistrari din interiorul DNA, nu de la o singura sedinta, ci, se pare, de la mai multe. A fost si este o mare problema ca postaci de partid cu jumatate de creier fac politica de integritate academica prin presa, fara sa inteleaga nimic din ce e plagiat si calitate academica, asa ati ajuns sa echivalati lucrarea de licenta a Emiliei Sercan de la o facultate de doi bani (comunicare Sibiu) cu doctoratul lui Oprea demascat de ea (dupa ce si-a luat un doctorat la o universitate buna din Vest, deci a invatat cum sa citeze), sau doctoratul LCK cu cel al lui Ponta. Deci zic eu, nejurist dar cu publicatii in International Journal of Constitutional Law (vedeti aici, pe Oxford) si mii de citate, nu cred ca doctoratul lui Kovesi este un impediment pentru exercitarea functiei, dar nu cred ca practicienii trebuie sa aiba doctorate in general (facute dupa ce au inceput sa practice) si ar fi bine pe viitor sa se abtina, (de asta Monica Macovei nu are), dar nu e un motiv de a o da afara pe LCK pentru ca nu are un doctorat de nivel Oxford.

acum 75 luni (20 Jun 2017)

>

De asta, pe fundal la ringul ocupat saptamina asta de PSD, cele precedente de USR si tot asa, RTV, televiziunea fara licenta legala, care exista ca o dovada a coruptiei celor au controlat, controleaza si vor controla CNA (cei aflati acolo in minoritate nu au si nu au avut nici o vina) incepe sa ne difuzeze inregistrari din interiorul DNA, nu de la o singura sedinta, ci, se pare, de la mai multe. Ori procurorii inregistreaza pe telefoane, ca au prins si ei ceva de la SRI in coabitarea din anii recenti, ori inregistreaza chiar SRI, care, dupa marturiile sale, are tehnica cea mai buna si nu s-a grabit sa se disculpe dind in vileag pe cei care au inregistrat (acum, ca s-a declansat o ancheta penala, vor fi fortati sa cerceteze si poate sa ne si spuna, nu ca la Hexi). Indiferent de brambureala asta, nu cred ca Laura Codruta Kovesi e in pericol sa pice, indiferent cine altcineva pica saptamina asta, si nici nu cred ca ar trebui sa pice, desi la niste politicieni mai maturi povestea anului din urma ar trebui sa dea de gindit.

Dar daca azi nu sunt semne de scadere, ci doar multe locuri ocupate in puscarii si aresturi, vina nu e a DNA, ci a cui a lasat sa se imparta tara in vinati si vinatori crezind ca vinatoarea poate fi suspendata si se termina repede. De asta LCK nu are de ce sa isi dea demisia si nici nu reiese din infamanta inregistrare ceva prea infamant. Nu exista in Romania o agentie de coordonare a politicilor publice, nici macar centrul sters de la Ministerul Justitiei nu se mai manifesta nici sters de vreo doi ani incoace, deci daca nimeni nu coordoneaza unitar aceste politici e normal ca DNA sa isi faca singur o strategie. De cite ori nu m-a intrebat un ziarist de investigatie, se pare ca e bagat si ministrul X, sa urc pina la el? De asta nu ma astept ca inspectia judiciara sa gaseasca mare chestie, sau Parchetul la fel- se vor santaja unii pe altii cu anchetele, ca despre asta e vorba, dar din pacate din inregistrari se degaja al doilea ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro