Alina Mungiu-Pippidi: Nicaieri impostura nu face ravagii mai mari decat pe listele electorale

Alina Mungiu-Pippidi: Nicaieri impostura nu face ravagii mai mari decat pe listele electorale

> Costoiu a si explicat ca majoritatea rectorilor, adica aceia care au pretins ca legea nu cere unui profesor universitar sa certifice corect caracterul stiintific al unei lucrari, si, ca atare, cei care valideaza lucrarile detinutilor nu pot fi nici macar mustrati, nu vor sa auda de CNATDCU sau de oricare alt juriu extern, adica cei care au facut doctoratul aproape sinonim cu plagiatul, sunt cei care trebuie sa arbitreze problema. Sistemul se auto-perpetueaza, pentru ca nici atunci cand iese scandal, ca acum la Academia Nationala de Informatii, nu se ia decizia justa, adica sa se desfiinteze scoala doctorala de la ANI (Mulder are doctorat de la Oxford si Scully de la Medicina Johns Hopkins, deci nu de la Quantico), nu exista doctorat in securitate dat tot de establishmentul de securitate, ci se inlocuieste generatia precedenta cu cea noua. De asemenea, nu din intamplare sau din graba nu are USR un program care sa aiba vreun sens si sa fie altceva decat o insailare de cheltuieli, ci pentru ca tanara generatie politica nu doar are nici o competenta pe politici publice - nu aveau de unde, nu a fost timp, etc - dar nici nu vrea sa aiba.

acum 90 luni (13 Oct 2016)

>

Costoiu a si explicat ca majoritatea rectorilor, adica aceia care au pretins ca legea nu cere unui profesor universitar sa certifice corect caracterul stiintific al unei lucrari, si, ca atare, cei care valideaza lucrarile detinutilor nu pot fi nici macar mustrati, nu vor sa auda de CNATDCU sau de oricare alt juriu extern, adica cei care au facut doctoratul aproape sinonim cu plagiatul, sunt cei care trebuie sa arbitreze problema. Mediafax ne informeaza ca tot saptamana asta s-a modificat si ordonanta Ralucai Pruna si iarasi se dau 20 de zile libere de lucrare stiintifica. De ce, in urma textelor mele cu zeci de mii de citiri despre impostura Bac-ului la romana nu a aparut un cerc de profesori reformatori care sunt pedagogi pe bune si stiu cum trebuie invatat copilul romana, ca sa nu mai producem analfabeti? De ce parintii (multumesc unui cititor care mi-a sesizat) care sunt in Consiliul de Administratie al scolii nu s-au opus politizarii numirilor de directori si nu sprijina consistent incercarea ministrului Dumitru de a depolitiza aceste pozitii? De ce atatia ministri la rand l-au lasat pe electricianul Mirescu sa faca subiecte si programe, ratand la singurul lucru indispensabil pe care trebuie sa il faca statul in educatie (pe restul e destul sa le finanteze, fara a le organiza), controlul calitatii? Cum s-a ajuns sa fie unanim recunoscut ca ARACIS, organismul de acreditare universitar, e chiar mai corupt ca universitatile si esueaza complet in sarcina sa de baza, diferentierea intre ce se poate numi universitate si o fabrica de diplome? Nu, nu sunt catastrofica, asta e situatia, si bine a facut Barbu ca a plecat de la CNATDCU, urmeaza procese ale lui Ponta, Toba si compania contra CNATDCU si, avand in vedere ca tot ei au facut legile, au sanse bune sa scape.

Oricum nu functiona mecanismul greoi si stupid creat pentru a demasca plagiate, care incerca sa inlocuiasca pe cel acreditat peste tot in lume, doi referenti anonimi care sa citeasca t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro