Alina Mungiu-Pippidi: Homosexualii BOR sunt deasupra legii. Restul, in iad si la puscarie

Alina Mungiu-Pippidi: Homosexualii BOR sunt deasupra legii. Restul, in iad si la puscarie

> Dupa ce si-a adunat probabil tot curajul, Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia a interzis parintelui Cristian Pomohaci sa oficieze vreo slujba bisericeasca timp de 30 de zile. Cele trei milioane care au semnat sa se schimbe Constitutia asa cum pe vremuri semnau orice le cerea Ceausescu, ca si milioanele care nu au semnat ar trebui sa isi retraga copiii de la orele de religie, pentru ca riscul e mult mai mare sa fie victimele celor care predau acolo, cu autoritate si acces legal la ei, decit sa fie recrutati pe strada de vreun homosexual oarecare. Ce fel de biserica e asta, care asteapta de la DNA si de la politie sa ii faca ordine, si intre timp lasa pe mai departe pe cei prinsi in flagrant delict sa aiba acces la minori, impartind critici blinde si suspendari pe 30 de zile, si astea la presiunea presei si a politiei?

acum 23 luni (28 Jun 2017)

>

Dupa ce si-a adunat probabil tot curajul, Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia a interzis parintelui Cristian Pomohaci sa oficieze vreo slujba bisericeasca timp de 30 de zile. Politia sesizase organele judiciare dupa aparitia unui fisierul audio pe net in care preotul incearca sa seduca un minor caruia ii spune cit e de frumos, ce relatie speciala e intre ei, recunoaste ca are relatii cu barbati (ar putea aduce remorci pline cu ei), dar celelalte nu sunt dragoste adevarata, accepta senin declaratia tinarului ca e virgin, nu a umblat cu alti barbati si se apara viguros de acuzatia ca ar fi ceva "trivial" in indemnul sau de a-I arata "ciocanul". Pomohaci: Audi nu e al nostru, ti-am spus ca nu e al nostru, e al cuiva, e al unui prieten care ne-a dat-o... Pomohaci: Nu, ca eu trebuie sa zic, nu tu trebuie sa zici!

Intr-o actiune paralela, trei preoti au fost acuzati de santaj de procuratura, Mihail Razvan Bumbu, Cristian Sebastian Jitaru si Gheorghe Damian. Ei l-au santajat pe episcopul Corneliu Barladeanu cu o filmare de 15 minute, alaturi de un fost elev al Seminarului Teologic Husi, in prezent preot intr-o comuna din Vaslui. Surse judiciare au precizat pentru "Adevarul" ca pe data de 30 mai 2017 consilierii Episcopiei Husilor au fost abordati de preotul Jitaru. Acesta le-ar fi spus ca detine un material compromitator cu Episcopul Corneliu si le-ar fi spus ca, in cazul in care acesta nu va interveni pentru a-l propune pentru functia de vicar, va oferi presei materialul compromitator si-l va folosi in cadrul Sfantului Sinod din data de 15 iunie pentru a-l denigra. Episcopul a purtat tehnica de ascultare furnizata de procurori si astfel i-a bagat pe santajisti la arest preventiv.

Din cite se vede, si fetele bisericesti recurg la politie si la DNA cind e ceva de rezolvat, pentru ca biserica nu pare capabila sa isi faca ordine in casa. Cu cine fac sex preotii e strict treaba lor, cel putin in biserica ortodoxa, numai ca aici se recruteaza... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro