Alina Mungiu-Pippidi: Demisia lui Iordache. Pe urma vedem cum stam cu anticoruptia

Alina Mungiu-Pippidi: Demisia lui Iordache. Pe urma vedem cum stam cu anticoruptia

Vacaroiu, presedintele Curtii de Conturi, zice si el ca a ramas cu asa de putini bani in bugetul de anul asta ca va trebui sa dea afara inspectori de la Curtea de Conturi, institutie care "deranjeaza pe toata lumea". Sigur, nu trebuie sa fiti discriminati de justitia asta, si aici noroc cu ONG-urile asa zise Soros, ca daca nu ar fi ele nimanui nu i-ar pasa de echitatea si impartialitatea proceselor, nu s-ar fi gasit nimeni sa remarce ca nici voi, Tariceanu si Dragnea, nu trebuie sa fiti hartuiti cu inculpari de nimic, si daca nu ar fi ONG-urile astea nu ar face nimeni plingeri la OLAF contra SRI.

acum 76 luni (5 Feb 2017)

>

Mihai Vlasov, fost presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), a luat doi ani pentru asta, dupa ce fusese ridicat datorita unui flagrant cu o mita mult mai mare.

Nu e clar de ce Florin Iordache si ceilalti au scapat cu doar niste declaratii la proces.

Nu e clar de ce nici o comisie de disciplina sau etica a Camerei nu a discutat cazul.

Dar cind s-a intimplat ca o comisie de etica sa discute cu parlamentarii situatia conflictelor lor de interese, cerindu-le sa le rezolve inainte sa faca cineva o plingere la DNA? De ce au parlamentarii zeci de procese cu ANI, in care se apara cu tot felul de subterfugii, daca nu pentru conflicte de interese vadite, ca nepotismul? Adica sa lasam pe toata lumea sa fure, sa prindem dupa aceea pe cine putem - ca daca fura aproape toti, cert nu avem capacitate sa ii arestam pe toti, si sa ii punem pe aia pe care ii prindem in inchisori din ce in ce ma inghesuite, ca asta e anticoruptia romaneasca, prinzi tot mai multi hoti, dar furturile nu scad. Vacaroiu, presedintele Curtii de Conturi, zice si el ca a ramas cu asa de putini bani in bugetul de anul asta ca va trebui sa dea afara inspectori de la Curtea de Conturi, institutie care "deranjeaza pe toata lumea".

Sunt cu totul de acord cu acesti domni, desi i-am tot pus pe lista neagra si am tot avut procese cu ei, ba dlui presedinte al Curtii de Conturi i-am poprit si salariul la un moment dat (ce tara).

Deocamdata, insa, a facut-o de doua ori, si nu mai poate scapa si a doua oara. Dnul Iordache trebuie sa demisioneze din minister, din Parlament si din partid, si sa nu mai faca niciodata legi. A pus deoparte destul, iar nevasta-sa are pensie de 12.000 de lei pentru putini ani de impartit justitie la Caracal. Cazul ar merita in sine o investigatie, cum se poate cineva pensiona inainte de 50 de ani cu o asemenea pensie si daca nu ar trebui sa ne judecam toti la Caracal, unde justitia e probabil de 12 ori mai... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro