Alina Mungiu-Pippidi: Cum sa-si merite demnitarii marirea de salariu

Alina Mungiu-Pippidi: Cum sa-si merite demnitarii marirea de salariu

Klaus Iohannis pare sa aiba mare nevoie de sprijinul fortelor armate si al serviciilor - sau ofiterul de serviciu care a pus laba pe Facebookul prezidential il compromite pe presedinte profitind de neatentia sezonului estival postand despre absolventii SRI cu ocazia absolvirii promotiei "SRI - 25 de ani", din cadrul Academiei Nationale de Informatii "Mihai Viteazul" (noii doctori, profesori si informaticieni au absolvit si ei, dar ofiterul de serviciu pe Facebook nu i-a observat) ca acestia " Au un rol important in ceea ce priveste viitorul Romaniei si al romanilor, prin misiunea de a furniza cunoastere liderilor si factorilor strategici". Poftiti de luati Grecia daca vreti si ilustrare, acelasi scenariu de autodistrugere, fumuri de tara mare ca astea puse de noi in Strategia Nationala, cu un dusman mult mai mare (Turcia, sau cel putin asa credeau coloneii, Turcia lor e Rusia noastra), deficit enorm creat de cheltuieli militare (care nu te fac neaparat mai eficient, daca problema la eficienta e in alta parte) si ambitii disproportionate (vrei in zona euro, aceea unde nu exista pensii speciale, ci servicii sub control civil, profesionale si finantate adecvat). O echipa de cercetatori ai Societatii Academice din Romania, finantata de Comisia Europeana prin programul ANTICORRP a luat la mana toate contractele din 2007 incoace peste valoarea de un milion de euro de pe SEAP (Madalina Doroftei, Valentina Dimulescu si o echipa de IT-isti), un total de 6.064 contracte in valoare de 32.417 milioane euro.

acum 74 luni (7 Aug 2015)

>

Proaspat eliberat din arestul politiei, Marian Vanghelie, care a reprezentat intotdeauna politicianul frust din popor, care nu se pretinde catarat pe scara evolutiei, dar cu vreo doua gheare ramase pe la degetele mici, vreo doi coltisori scapati la pilit prin colturile gurii si o coada care nu incape in pantaloni - cazul majoritatii celorlalti, care par scapati din tarcul doctorului Moreau al lui H.G. Tineti cont ca toti primarii de sector duc poporul, mai ales cel pensionar, la mare in Grecia sau Bulgaria la preturi care sfideaza verosimilul, sau le anvelopeaza casele pe bani publici, nici macar europeni, si ca prejudiciul total reprosat lui Vanghelie e nimica toata fata de ansamblul acestor cheltuieli - trei milioane de lei. Cu alte cuvinte, e o cutuma sa fii caritabil cu o sectiune din popor pe banii intregii natiuni in schimbul unor voturi de multumire, nici acelea garantate, si fara aprobarea majoritatii tradusa printr-un mandat specific in acest sens.

Sunt convinsa ca nici generalul Oprea, initiatorul legii, nici Klaus Iohannis, cel care a promulgat-o, si nici Victor Ponta, premierul absenteist in al carui buget se da gaura directa dar care nu a incercat nici sa o opreasca, nici nu a pus pe nimeni sa o atace la Curtea Constitutionala, nu vad ceva rau in reintroducerea pensiilor privilegiate pentru armata, politie si functionari parlamentari, din moment ce niciunul din ei nu ia banii acasa. Generalul Oprea se vrea un nou Averescu, seful unui partid votat din militari si compus din ofiteri acoperiti, componenta indispensabila a oricarui guvern de coalitie de acum inainte, ca si in ultimele doua cicluri de guvernare. Klaus Iohannis pare sa aiba mare nevoie de sprijinul fortelor armate si al serviciilor - sau ofiterul de serviciu care a pus laba pe Facebookul prezidential il compromite pe presedinte profitind de neatentia sezonului estival postand despre absolventii SRI cu ocazia absolvirii promotiei "SRI - 25 de ani", din cadrul Academiei N... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro