Alina Mungiu-Pippidi, catre Dancila si Toader: Lasati-o pe Kovesi, dati-l afara pe Valcov!

Alina Mungiu-Pippidi, catre Dancila si Toader: Lasati-o pe Kovesi, dati-l afara pe Valcov!

ministru al justitiei a propus revocarea doamnei procuror general Codruta Kovesi pe baza unui set de argumente pe larg sustinute, va ofer si eu un singur argument simplu si scurt: nici un ministru al Justitiei sau un guvern respectabil nu poate cere sa fie demisa sefa anticoruptiei, indiferent de motive, cata vreme pastreaza in functie un consilier condamnat pentru coruptie.

acum 61 luni (24 Feb 2018)

>

Stimata doamna prim ministru Viorica Dancila,

Stimate domnule ministru Tudorel Toader,

Va scriu in numele Aliantei pentru o Romanie Curata cerandu-va sa luati masuri pentru ca dl. ministru al justitiei a propus revocarea doamnei procuror general Codruta Kovesi pe baza unui set de argumente pe larg sustinute, va ofer si eu un singur argument simplu si scurt: nici un ministru al Justitiei sau un guvern respectabil nu poate cere sa fie demisa sefa anticoruptiei, indiferent de motive, cata vreme pastreaza in functie un consilier condamnat pentru coruptie. Nici macar avocatii domniei sale nu l-au aparat spunand ca tablourile de mare valoare ascunse sub saltea si prin poduri fusesera plasate acolo de procurori scapati de sub control sau de denuntatorii lor. Este un caz indiscutabil, si nu e nevoie sa se ajunga la ultima instanta pentru a intelege ca PSD nu poate lupta contra unei anticoruptii politizate din postura de partid politic corupt. In acest fel nu face decat sa ofere singur justificarea politizarii anticoruptiei si a sloganelor de tipul "PSD, ciuma rosie" pe care noi nu le-am sustinut si nu le sustinem.

Revocarea dnei Kovesi nu depinde de dvs, domnule ministru al justitiei si doamna premier. Daca vreti sa va fie auzite argumentele dvs, auziti-l si dvs pe cel de fata. Valcov si nu va mai puneti niciodata in asemenea situatii, sau oferiti singuri justificare oricaror abuzuri contra voastra care pot urma. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro