Alina Mungiu Pippidi: Campaniile antioccidentale sub pretextul protectiei copiilor, o manevra a Kremlinului

Alina Mungiu Pippidi: Campaniile antioccidentale sub pretextul protectiei copiilor, o manevra a Kremlinului

Unul ca Dan Puric face treaba lui Putin nu pentru ca l-ar plati Putin, ci pentru ca intretine prin misionarismul lui la nivel de salon de recuperare post-abuz starea de confuzie mentala si aspiratie la stima de sine mai mare in care se scalda fericiti multi romani, inclusiv unii cu pretentie de educatie. De ce o persoana fara nume public ar fi publicata intr-un cotidian central, de ce ar scrie editoriale cineva care lucreaza la presedintie, deci are embargo pe comunicare, si care acum un an scria pentru candidatura lui Melescanu iar acum critica prestatia televizata a ui Dacian Ciolos, gasind-o inferioara celei a lui MRU?) si am ajuns la concluzia ca, mai rau decat imorala, aceasta practica e o sursa de ineficienta publica majora, amestecul SRI si SIE in treburile politice e de fapt o diversiune de la treburile lor, care exista si sunt serioase, ei trebuie sa raporteze in Parlament si noua tuturor care e amestecul rusesc in presa noastra, ei trebuiau sa puna in context european toata povestea cu copiii, cu asta trebuie sa se ocupe agentii lor, nu sa faca PR pentru sefi prin presa din tara.

acum 97 luni (3 Feb 2016)

>

Multimea - cateva mii de persoane - nu facea decat sa repete ceea ce vazuse la televiziune sau citise pe tablete si smartphone-uri din media de la ei acasa, anume din Rusia. Nici doua zile mai tarziu si ministrul de externe Serghei Lavrov umplea stirile cu acuzatii fata de Angela Merkel si incapacitatea ei de a apara copiii rusi din Germania. Intre timp, scandalul a luat amploare, desi Lisa F, fetita de 13 ani cu probleme cu scoala (si familia ei) se intorsese demult acasa de la prietenul de familie care o adapostise pentru o zi. Dar povestea unui viol imaginar perpetuat de migranti la adresa ei, pornita de la jurnalistul Ivan Blagoy (rus, desigur) si care a facut mare audienta pe canalul rusesc 1 deja nu mai avea nevoie de un pretext si capatase viata ei proprie, complet desprinsa de realitate. Nu poti sa nu iti pui intrebarea cum se face, in tari unde nu a avut loc niciodata o demonstratie pentru drepturile copilului, ca in Romania, desi povestile orfanilor, cu SIDA sau fara, au tinut afisul 20 de ani, sau care conduc in topul violentei domestice, ai brusc multimi scoase de un canal de televiziune din casa cu pancarte mari, printate color si intr-o engleza impecabila, sa protesteze contra tratamentului la care sunt supusi copiii lor in tarile cele mai civilizate din lume. Insotite de un cor in media care indeamna oamenii sa cantareasca din nou valorile traditionale, sa isi dea seama ca tara lor, aceea in care ei nu gasesc niciodata nimic de demonstrat contra, ca e, vorba ceea, mai greu sa demonstrezi contra lui Putin decat a d-nei Merkel, e de fapt superioara tarilor in care au emigrat si in care ingroasa randurile demonstrantilor contra refugiatilor politici.

Campaniile de asa-zisa protectie pentru copiii din Est mancati de refugiatii sirieni si africani in Occidentul degenerat si incapabil de autoprotectie sunt o enorma manipulare ruseasca. Ziarele rusesti publica interviuri fascinante cu biete femei rusoaice care se lupta cu autoritatile... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro