Alina Gorghiu: Victor Ponta ar trebui sa-i solicite demisia de onoare lui Darius Valcov

Alina Gorghiu: Victor Ponta ar trebui sa-i solicite demisia de onoare lui Darius Valcov

"Calitatea de urmarit penal intr-un dosar de coruptie il obliga pe ministrul Finantelor, dl Darius Valcov, sa demisioneze din Guvern. Ca cetatean al Romaniei, am renuntat sa mai acord prezumtia de competenta ministrilor din cabinetul Ponta, dar imi doresc ca finantele tarii sa fie gestionate de o persoana a carei integritate nu este atinsa de nicio suspiciune de coruptie", a scris, sambata, pe Facebook, liderul liberalilor Alina Gorghiu.

acum 112 luni (14 Mar 2015)

"Calitatea de urmarit penal intr-un dosar de coruptie il obliga pe ministrul Finantelor, dl Darius Valcov, sa demisioneze din Guvern. Ca jurist, respect prezumtia de nevinovatie, care i se aplica si domniei sale. Ca cetatean al Romaniei, am renuntat sa mai acord prezumtia de competenta ministrilor din cabinetul Ponta, dar imi doresc ca finantele tarii sa fie gestionate de o persoana a carei integritate nu este atinsa de nicio suspiciune de coruptie", a scris, sambata, pe Facebook, liderul liberalilor Alina Gorghiu.

Aceasta reaminteste ca, in raportul MCV din anul 2013, se mentioneaza ca este "esential pentru credibilitatea unui guvern ca persoanele care indeplinesc functii ministeriale sa se bucure de increderea publicului".

Totodata, Alina Gorghiu puncteaza faptul ca ministrul de Finante este reprezentantul Romaniei in relatia cu creditorii externi.

Co-presedintele PNL il acuza pe Victor Ponta ca nu observa "elefantul din bucatarie" si in loc sa-i ceara demisia de onoare lui Valcov, lauda contributia acestuia la Codul fiscal. Astazi, cand ar trebui sa-i solicite demisia de onoare lui Darius Valcov, face o eschiva jenanta de la subiect.

Ministrul Finantelor, Darius Valcov, este acuzat de trafic de influenta, fiind suspectat ca, in calitate de primar al orasului Slatina, ar fi intervenit in favoarea unui om de afaceri in atribuirea unor contracte, cel din urma promitandu-i 20 la suta din sumele incasate.

Valcov a fost audiat, vineri seara, de procurorii DNA, in calitate de suspect.

Premierul Victor Ponta a scris, sambata dimineata, pe Facebook, ca Darius Valcov a avut si va continua sa aiba "un rol determinant" in cel mai important proiect al Guvernului din acest an: Codul Fiscal. Dezvoltarea economica a tarii este direct legata de adoptarea si implementarea acestui nou Cod - posibila datorita muncii oamenilor din aceasta tara si rezultatelor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro