Alina Gorghiu, la Adevarul Live: Sunt doi competitori care vor intra in turul al doilea, Victor Ponta si Klaus Iohannis

Alina Gorghiu, la Adevarul Live: Sunt doi competitori care vor intra in turul al doilea, Victor Ponta si Klaus Iohannis

Principalele declaratii: De ce nu avem un candidat care sa aiba sanse reale sa il invinga pe Victor Ponta? Vorbeste pe teme pe care le considera importante, pe subiecte care sunt de profil prezidentiabil: a vorbit de politica externa, de educatie, de economie, de justitie. Desi nu a existat o dovada, trei zile, de dimineata pana seara, sunt sute de articole, mii de articole si de stiri in care se spune ca Iohannis a fost la Grivco sa se vada cu Voiculescu. Sunt atat de trista ca nu se vorbeste despre asta cand avem oameni care lucreaza cu carte de munca in diaspora si totusi trebuie sa bata 50-000 de kilometri pana la prima sectie de votare. Nu cred in legea talionului, dar cred ca daca spun ca sunt abuzuri, daca ma duc la Avocatul Poporului si ii spun ca are o Lege a Educatiei asupra careia a promis ca isi spune punctul de vedere si a uitat, eu gresesc? Pot sa spun ca este exclus asa ceva, ceea ce nu pot sa spun despre Victor Ponta, care de o luna de zile refuza sa imi raspunda la intrebare.

acum 73 luni (3 Sep 2014)

Principalele declaratii:

De ce nu avem un candidat care sa aiba sanse reale sa il invinga pe Victor Ponta? Vedeam aseara pe domnul Dancu, membru marcant, la un moment dat, al PSD, care dadea niste cifre referitoare la candidati si spunea un lucru cu care orice om, cred, in Romania este de acord. Spunea ca s-au facut greseli si de catre PSD, si de catre Opozitie.

30% pentru cineva care e candidat de cateva saptamani este enorm. Singurul instrument la care pot sa fac recurs sunt sondajele de opinie. La Vaslui sunt niste imagini care, pentru mine, ca purtator de cuvant al unui candidat proaspat in politica romaneasca, mi-au dat senzatia ca se poate face orice in politica atat timp cat ai candidatul potrivit.

Modelul pe care candidatul ACL vrea sa il impuna este altul, omul acesta asa e in realitate, nu face pe tacutul. Vorbeste pe teme pe care le considera importante, pe subiecte care sunt de profil prezidentiabil: a vorbit de politica externa, de educatie, de economie, de justitie. Poate nu in limbajul colorat pe care il asteptam ca sa produca impactul de stire cu litere de-o schioapa, dar are o prezenta consistenta ca mesaj si constanta. Vorbesc cu oameni care nu au legatura cu politica si imi spun exact lucrul asta, s-au saturat de vorbe.

Sunt extrem de interesata de date, dar nu fac din asta un mod politic de a trai. A intra in acest joc gresit in care incearca sa ne atraga PSD, cu jigniri si atacuri la persoana, e o greseala.

A iesit candidatul ACL si a spus ca e o minciuna si nu exista nicio dovada. Desi nu a existat o dovada, trei zile, de dimineata pana seara, sunt sute de articole, mii de articole si de stiri in care se spune ca Iohannis a fost la Grivco sa se vada cu Voiculescu. A trebuit, la interval, de trei-patru zile, si le multumesc domnilor Antonescu si Geoana, senatorilor care au fost de fata, le multumesc ca au repus adevarul in ma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro