Alina Gorghiu explica de ce a parasit sedinta Comisiei juridice in care s-au votat, miercuri, noile amendamente pentru Legea gratierii: A fost o strategie asumata de PNL si a functionat

Senatorul PNL de Timis Alina Gorghiu, fostul copresedinte al liberalilor, sustine ca nu este relevant faptul ca a parasit sala chiar inainte de votul in urma caruia au fost admise unele amendamente la lege, explicand ca a fost vorba, de fapt, o strategie a partidului, transmite Timis Online.

acum 85 luni (5 May 2017)

Senatorul PNL de Timis Alina Gorghiu, fostul copresedinte al liberalilor, sustine ca nu este relevant faptul ca a parasit sala chiar inainte de votul in urma caruia au fost admise unele amendamente la lege, explicand ca a fost vorba, de fapt, o strategie a partidului, transmite Timis Online. A fost o strategie asumata de mine si de colegii mei. Faptul ca am iesit din sala intr-un anumit moment nu are relevanta, pentru ca votul ar fi fost in favoarea PSD. Este o discutie care tine de cum se creeaza presiune pe PSD, cum putem ajunge la respingerea unui amendament sau nu.

Daca vom reusi sa blocam aceasta lege a gratierii, indiferent ca este Gorghiu in sala, ca este Catu in sala sau nu suntem in sala sau orice strategie ar decide grupul de juristi de la Senat, nu mi se pare relevant. Cred ca proiectul va ajunge in plenul Camerei Deputatilor, care este for decizional, pana la vacanta parlamentara. Eu cred ca se vor grabi, il vor gasi vinovat pe Serban Nicolaeā€¦ La Camera este insa aproape imposibil sa mai gaseasca pe cineva tap ispasitor, pentru ca Liviu Dragnea este seful Camerei", a explicat Gorghiu la Timisoara.

Amendamentele propuse miercuri de Serban Nicolae, Traian Basescu si Liviu Brailoiu au trecut cu 5-3. Au votat "pentru" cei din PSD si ALDE, iar "impotriva" cate un senator de la PNL, de la USR si de la UDMR. Alina Gorghiu si Nicoleta Pauliuc, ambele de la PNL, au lipsit insa de la vot, iar daca ar fi fost prezente scorul ar fi fost 5-5. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro