Alina Gorghiu: Asumarea raspunderii Guvernului pe noul Cod Fiscal ar fi "o bataie de joc la adresa populatiei"

Alina Gorghiu: Asumarea raspunderii Guvernului pe noul Cod Fiscal ar fi

"Intre iresponsabilitatea unui prim-ministru si responsabilitatea institutiei prezidentiale" Alina Gorghiu a spus ca niciodata PNL nu s-a opus ideii de relaxare fiscala si ca discutia se poarta intre "iresponsabilitatea unui prim-ministru care vrea sa-si puna in rama un cod fiscal doar de dragul de a mai capata un titlu de glorie si responsabilitatea institutiei prezidentiale si a PNL care stie ce inseamna sa adopti in pripa o masura si sa o compromiti pentru ca nu o pregatesti".

acum 92 luni (18 Jul 2015)

Eu exclud ideea unei angajari, unei asumari de raspundere din partea premierului, pentru ca ar fi o bataie de joc la adresa populatiei din Romania, la adresa mediului de afaceri din Romania sa-ti angajezi raspunderea pe o proiectie in conditiile in care tu nu ai consensul fortelor politice. Atunci este firesc ca fiecare, in momentul in care va veni la guvernare, sa mai faca o modificare", a afirmat Alina Gorghiu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, citata de Agerpres. "Intre iresponsabilitatea unui prim-ministru si responsabilitatea institutiei prezidentiale"

Alina Gorghiu a spus ca niciodata PNL nu s-a opus ideii de relaxare fiscala si ca discutia se poarta intre "iresponsabilitatea unui prim-ministru care vrea sa-si puna in rama un cod fiscal doar de dragul de a mai capata un titlu de glorie si responsabilitatea institutiei prezidentiale si a PNL care stie ce inseamna sa adopti in pripa o masura si sa o compromiti pentru ca nu o pregatesti".

"Inainte de adoptare am spus acelasi lucru, dupa adoptare, acum o luna de zile, am spus acelasi lucru: Ponta, vino cu niste studii de impact, vino si arata-ne ca aceste masuri sunt sustenabile, vino si arata mediului de afaceri ca nu vom fi obligati sa schimbam dispozitiile adoptate in Codul fiscal pentru ca tu nu pregatesti sistemul. De aceea noi suntem obligati sa fim responsabili si, cu riscul de a fi nevoiti sa explicam de o mie de ori acelasi lucru, o s-o facem si vom duce dezbaterea in Parlament. Sa ameninti ca-ti angajezi raspunderea sau ca dai OUG atunci cand opozitia te provoaca la dezbatere in Parlament mie mi se pare un semn de slabiciune al omului politic Victor Ponta, nu ca ar fi primul semn de slabiciune", a sustinut Alina Gorghiu. "S-a creat o mica dramoleta"

Potrivit acesteia, Victor Ponta si-a asumat raspunderea sa nu mai faca modificari ale legislatiei fiscale prin ordonanta de urgenta, insa, "cu toate acestea, este campion la numarul de OUG date pe Codul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro