Alina Cojocaru si Johan Koborg, un cuplu care reprezinta o putere in universul baletului, merge mai departe dupa scandalul de la ONB

The New York Times a publicat, miercuri, un articol consacrat balerinei Alina Cojocaru şi coregrafului Johan Koborg, in care cotidianul american, relatand drama plecării celor doi artişti de la Opera Naţională Romană (ONB), afirmă că renumitul cuplu, considerat "o putere in universul baletului", a reuşit să treacă peste evenimentele neplăcute de la Bucureşti din primăvara acestui an şi "merge mai departe", scrie News.ro. In prezent, aş putea spune că incă aştept veşti de acolo, deoarece ultimul lucru pe care l-am auzit de la ei, in timpul unei intalniri din luna iulie, a fost faptul că echipa de management urma să mă contacteze şi să imi transmită o propunere. Şi am introdus cateva spectacole noi de balet in programul companiei, precum "Concerto DSCH", de Aleksei Ratmansky, "Theme and Variations", de George Balanchine, şi "In the Middle, Somewhat Elevated", de William Forsythe.

acum 90 luni (6 Oct 2016)

The New York Times a publicat, miercuri, un articol consacrat balerinei Alina Cojocaru şi coregrafului Johan Koborg, in care cotidianul american, relatand drama plecării celor doi artişti de la Opera Naţională Romană (ONB), afirmă că renumitul cuplu, considerat "o putere in universul baletului", a reuşit să treacă peste evenimentele neplăcute de la Bucureşti din primăvara acestui an şi "merge mai departe", scrie News.ro.

"Lumea baletului nu este lipsită de momente dramatice intense, care trec uneori dincolo de tracul provocat de luminile scenei", afirmă Marina Harss, autoarea acestui articol.

Adeseori, este vorba doar de mici ciocniri pentru putere in spatele scenei. Ambele elemente par să fi fost factorii principali din spatele evenimentelor recente petrecute in corpul de balet al Operei Naţionale din Bucureşti, unde Alina Cojocaru şi Johan Kobborg au fost daţi afară intr-o manieră lipsită de politeţe, in urma unei dispute răvăşitoare şi prelungite cu conducerea instituţiei, reaminteşte jurnalista americană.

Alina Cojocaru şi Johan Kobborg, care alcătuiesc unul dintre cele mai influente cupluri din universul baletului din ultimele două decenii, se află in această săptămană la New York, unde participă la evenimentul "Fall for Dance", cu două reprezentanţii, miercuri şi joi, ale spectacolului "Marguerite and Armand", de Frederick Ashton, inspirat din romanul "Dama cu camelii" scris de Alexandre Dumas fiul.

The New York Times reaminteşte cititorilor săi că Alina Cojocaru, considerată una dintre cele mai talentate "actriţe ale dansului", s-a retras de la Royal Ballet din Londra in 2013 şi este in prezent balerină principală la English National Ballet, sub indrumarea fostei sale colege, Tamara Rojo. Revenind la origini, Alina Cojocaru a devenit, de asemenea, artist principal invitat in cadrul companiei de balet a Operei din ţara ei natală, Romania. In 2014, danezul Johan Kobborg, ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro