Alina Bica a fost condamnata la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare pentru mita

"La data de 8 noiembrie 2014, inculpata Bica Alina Mihaela in calitate de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a primit, pentru sine, in mod indirect, printr-un intermediar (martor denunţător in cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, in calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop Şerban.

acum 76 luni (26 Jan 2017)

UPDATE 17,05: Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a fost condamnată, joi, la trei ani și jumătate de inchisoare cu executare.

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica urmează să afle, joi, prima decizie a instanței supreme in dosarul in care este acuzată că ar fi primit bani de la omul de afaceri Horia Simu.

Alina Bica ar putea primi o sentinţă pentru favorizarea făptuitorului şi nu pentru luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvarşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz in serviciu, cum fusese incadrată iniţial. In acelaşi dosar, pentru Horia Simu ar putea fi schimbată incadrarea juridică din dare de mită in cumpărarea de influenţă, in timp ce pentru Pop Şerban s-ar putea schimba din complicitate la infracţiunea de dare de mită in trafic de influenţă. Potrivit rechizitoriului, in 2014, Şerban Pop ar fi primit de la Horia Simu aproximativ 230.000 de euro, cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară, pentru a interveni la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), in scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal al omului de afaceri.

"La data de 8 noiembrie 2014, inculpata Bica Alina Mihaela in calitate de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a primit, pentru sine, in mod indirect, printr-un intermediar (martor denunţător in cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, in calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop Şerban. Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost dată de omul de afaceri in tranşe, pe parcursul a 8 luni, in cursul anului 2014, inculpatului Pop Şerban, pentru ca acesta să o remită in scopul menţionat mai sus", au precizat procurorii in rechizitoriu. In final, in dosarul omului de ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro