Alimentul-medicament. Ce contin ciresele, fructele care intaresc imunitatea si ne scapa de toxine

Alimentul-medicament. Ce contin ciresele, fructele care intaresc imunitatea si ne scapa de toxine

Cu o portie de aproximativ 125g de cirese acoperim 20-30% din aportul zilnic recomandat de Vitamina C, vitamina a carui actiune este intarita de pigmentii antocianici (cunoscuti si sub numele de Vitamina P), sustin specialistii. Ele sunt foarte importante si in prevenirea cancerului de colon, atat datorita continutului de fibre, cat si continutului mare de antioxidanti.

acum 41 luni (1 Jun 2017)

Cu o portie de aproximativ 125g de cirese acoperim 20-30% din aportul zilnic recomandat de Vitamina C, vitamina a carui actiune este intarita de pigmentii antocianici (cunoscuti si sub numele de Vitamina P), sustin specialistii. Aceeasi portie de cirese permite asigurarea a 25% din aportul zilnic recomandat de provitamina A sau caroten (vitamina indispensabila frumusetii pielii, antioxidant celular si factor protector impotriva cancerului). Ciresele participa in egala masura la acoperirea nevoilor organismului de vitamina B9 sau acid folic (anti-anemic).

"Ciresele sunt recomandate persoanelor care sufera de reumatism, de guta sau de artrita. Datorita cantitatii importante de vitamine continute, ciresele sunt ideale pentru copiii in crestere", explica Marina Grigore, specialist in apifitoterapie.

Sanatatea sistemului digestiv

Ciresele sunt o buna sursa de fibre, importante pentru mentinerea sanatatii sistemului digestiv. Ele sunt foarte importante si in prevenirea cancerului de colon, atat datorita continutului de fibre, cat si continutului mare de antioxidanti. Antocianii din cirese protejeaza celulele creierului impotriva stresului oxidativ si ajuta la prevenirea formarii placilor aterosclerotice si aparitiei bolilor neurodegenerative cum ar fi dementa.

Stimuleaza imunitatea

Ciresele au o actiune anti-infectioasa importanta, regenereaza tesuturile, fiind extrem de utile in lupta impotriva imbatranirii datorita actiunii lor regenerate si de eliminare a toxinelor. Ciresele sunt sarace in principii nutritive de aceea pot fi consumate, fara probleme, de persoanele mai plinute sau de diabetici.

"Ciresele stimuleaza si sustin imunitatea naturala organismului si regleaza functia sistemului digestiv (au rol in reglarea procesului de fermentatie intestinala), prin continutul ridicat de antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi. Gra... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro