Alimentele care trebuie evitate de persoanele cu artrita psoriazica

Alimentele care trebuie evitate de persoanele cu artrita psoriazica

Alimentele dulci au putine beneficii pentru sanatate si sunt strans legate de cresterea in greutate, de nivelul crescut al colesterolului si tensiunii arteriale, precum si de un risc mai mare de diabet, cancer si boli de inima. Cele dietetice sau cu indulcitori de tipul aspartamului nu sunt nici ele o alegere mult mai inspirata, fiind puse in legatura cu diabetul de tip II, bolile de inima, depresia si cariile dentare.

acum 68 luni (11 Apr 2017)

Boala este una autoimuna care afecteaza circa 85% din persoanele care au si psoriazis si provoaca durere, inflamatia incheieturilor si imobilizarea acestora, potrivit health.com.

Psoriazisul creste probabilitatea ca pacientii care au boala sa dezvolte si alte probleme de sanatate precum o tensiune arteriala mare, nivel crescut al colesterolului, obezitate si diabet, potrivit Colegiului American de Reumatologie. Pacientii ar trebuie sa evite alimentele care produc inflamatii, care contin calorii goale - responsabile de cresterea excesiva in greutate -, precum si pe acelea bogate in colesterol. Alimentele dulci au putine beneficii pentru sanatate si sunt strans legate de cresterea in greutate, de nivelul crescut al colesterolului si tensiunii arteriale, precum si de un risc mai mare de diabet, cancer si boli de inima. Limitarea consumul de zahar este o strategie isteata pentru oricine, cu atat mai mult pentru aceia care sufera de artrita psoriazica.Vestea buna este aceea potrivit careia ne putem satisface nevoia de dulce mancand fructe proaspete. La fel ca si dulciurile, si bauturile sunt pline de zahar. Cele dietetice sau cu indulcitori de tipul aspartamului nu sunt nici ele o alegere mult mai inspirata, fiind puse in legatura cu diabetul de tip II, bolile de inima, depresia si cariile dentare. In plus, dieta cu sucuri nu are nicio valoare nutritionala si duce la acumularea de kilograme nedorite. Un studiu recent publicat in BMJ Open a aratat ca circa 60% din calorii sunt luate de americani din alimentele procesate - ca de exemplu chipsuri, prajituri, pizza congelata - care contin grasimi hidrogenate si emulsificatori. Contine grasimi saturate care cresc nivelul LDL - al colesterolului rau, precum si riscul de a dezvolta boli de inima. Expertii recomanda bolnavilor cu artrita psoriazica si cu alte boli articulare sa limiteze consumul de carne grasa pentru a mentine o greutate normala si a tine inflamatiile sub control. Unele persoane cu artrita psoriazica... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro