Alimentele care iti ataca ficatul asa cum o face alcoolul. Ce trebuie evitat pentru a nu avea probleme de sanatate
Specialistii mai sustin ca ne putem confrunta cu o boala de ficat atunci cand apar urmatoarele simptome: somnolenta exagerata, variatii ale poftei de mancare, umflarea abdomeniului, constipatia cronica, limba uscata, senzatia de acru sau amar in gura, umflarea picioarelor sau simptome de depresie.
Medicii sustin ca nu doar alcoolul ne imbolnaveste ficatul, asa ca este foarte important sa stim ce alte alimente sunt periculoase pentru organism. "Fructoza este greu de asimiliat si poate afecta ficatul. Zaharul in exces este la fel de periculos ca si alcoolul. Pentru a evita astfel de probleme este bine sa scoatem din alimentatie dulciurile, produsele de patiserie, dar si bauturile carbogazoase", a spus medicul Alexandru Boboc. - Consumul de fast food creeaza o acumulare de grasime in ficat, care contribuie la afectarea ficatului. - Sarea in exces creste tensiunea arteriala, dar si creste riscul de ficat gras. - Bauturile alcoolice duc la la un dezechilibru chimic, distrug celulele hepatice si pot duce la ficat gras, hepatita sau ciroza. - Dulciurile si alimentele care au continut ridicat de zahar fac extrem de rau organismului. Este indicat sa consumam alimente care contin fibre (spanc, salata verde, conopida, sfecla, ardei grasi), peste, ulei de masline, soia, fasole uscata sau nuci", a mai precizat medicul Alexandru Boboc. Specialistii mai sustin ca ne putem confrunta cu o boala de ficat atunci cand apar urmatoarele simptome: somnolenta exagerata, variatii ale poftei de mancare, umflarea abdomeniului, constipatia cronica, limba uscata, senzatia de acru sau amar in gura, umflarea picioarelor sau simptome de depresie. Hidratarea este foarte importanta, asa ca este indicat sa beti doi litri de apa pe zi. Ceaiul de tei sau de menta ajuta la detoxifierea organismului si este benefic pentru organism. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro