Alimente si bauturi interzise cand aveti probleme cu stomacul

Alimente si bauturi interzise cand aveti probleme cu stomacul

Durerile de stomac pot fi cauzate de acidul gastric in exces, de stres, dar si de anumite alimente. "Mancarurile cu ardei iute sau mult piper irita si mai mult stomacul de aceea trebuie evitate atunci cand suferiti de gastrita sau ulcer.

acum 76 luni (13 Oct 2017)

Durerile de stomac pot fi cauzate de acidul gastric in exces, de stres, dar si de anumite alimente. Ignorate, durerile de stomac pot duce la gastrita sau ulcer, iar in timp - la perforarea stomacului.

"Persoanele care au probleme cu stomacul trebuie sa evite orice bautura care cauzeaza si mai multa aciditate. Sucurile cu acid, dar si apa minerala trebuie evitate neaparat deoarece vor da dureri si mai mari. Nici vinul nu este recomandat deoarece ajuta la producerea de acid gastric in exces", spune medicul internist Florin Tudor.

Evitati rosiile si ceapa

Si cruditatile ne pot da dureri si mai mari daca avem probleme cu stomacul. De asemenea daca aveti probleme cu stomacul nu puneti otet in salata deoarece este acid. De asemenea nu mancati muraturi, mai ales cele au otet, deoarece acestea fermenteaza in stomac", mai spune medicul.

Nu mancati picant

Atunci cand aveti dureri de stomac trebuie sa evitati mancarurile picante si dulciurile. "Mancarurile cu ardei iute sau mult piper irita si mai mult stomacul de aceea trebuie evitate atunci cand suferiti de gastrita sau ulcer. De asemenea limitati prajelile si tocaturile care se digera destul de greu", mai spune specialistul.

Si fructele au destul de mult acid. "Din categoria fructelor sunt de evitat orice inseamna citrice de la portocale, grapefruit, pomelo sau lamai. Limitati de asemenea consumul de struguri sau pepene. Ca sa nu aveti dureri si mai mari puteti face compot de fructe", mai spune internistul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro