Alimente din meniul de Paste care te pot lasa fara dinti - sfatul medicului

Alimente din meniul de Paste care te pot lasa fara dinti - sfatul medicului

Masa de Paste poate reprezenta un pericol chiar si pentru cei care de obicei dau o atentie deosebita igienei orale. Daca mai consumam si ciocolata pe urma si avem pauze mari de timp de la servirea unei astfel de mese pana la un periaj, suntem expusi puternic deteriorarii sanatatii orare", declara doctorul Chilintan Nu doar ceea ce mancam poate sa ne fie nociv dentitiei, ci si bauturile pot sa contribuie la procesul de pierdere al dintilor.

acum 53 luni (1 May 2016)

Masa de Paste poate reprezenta un pericol chiar si pentru cei care de obicei dau o atentie deosebita igienei orale. Diferite combinatii de produse pe care le consumam, diferentele termice ale lor si faptul ca perioade lungi de timp nu avem acces la o periuta de dinti pot afecta serios sanatatea dintilor si a gingiilor.

Ciocolata, hreanul, produsele lactate si bauturile sunt cei mai mai mari inamici al danturii in aceasta perioada, consumul acestora si lipsa periajului, al apei de gura si al atei dentare putand duce in timp la caderea dintilor. Doctorul stomatolog Dorin Chilintan prezinta modul in care produsele amintite mai sus pot sa ne distruga dantura sau chiar sa ne lase fara dinti:

"Toate produsele de care ati amintit au anumite caracteristici care ignorate sau fara sa intervenim cu un periaj intr-un interval de timp decent dupa masa, pot sa ne afecteze grav sanatatea orala. Hreanul si bauturile de la masa de paste forteaza smaltul si il erodeaza pe loc, slabindu-i rezistenta", a declarat medicul stomatolog Dorin Chilintan.

Cu o experienta de ani de zile in stomatologie, Dorin Chilintan a studiat cu atentie modul in care anumite produse actioneaza in timp asupra dintilor, printre ele aflandu-se si cele mai cunoscute produse de pe masa de Paste.

"Din produsele traditionale din zona de Paste, hreanul este unul care ne afecteaza dintii destul de puternic, la fel cum o fac de altfel si citricele pe care cei mai multi le pun pe masa. Daca mai consumam si ciocolata pe urma si avem pauze mari de timp de la servirea unei astfel de mese pana la un periaj, suntem expusi puternic deteriorarii sanatatii orare", declara doctorul Chilintan

Nu doar ceea ce mancam poate sa ne fie nociv dentitiei, ci si bauturile pot sa contribuie la procesul de pierdere al dintilor. Vinul nu face exceptie, cel rosu patand dintii, iar mai mult de atat el face gura sa se usuce... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro