Alimente care tin ochelarii la distanta

Alimente care tin ochelarii la distanta

Unul dintre alimentele despre care toata lumea stie este banalul morcov care, la fel ca si alte legume si fructe de culoare portocalie, contine betacaroten, un tip de vitamina A, care ajuta retina si alte parti ale ochiului sa functioneze optim.

acum 51 luni (14 Mar 2016)

Odata cu inaintarea in varsta, constatam ca vederea ne slabeste, deslusim mai degraba contururi si mai deloc amanunte, chiar si cu ochelarii pe nas.

Unul dintre alimentele despre care toata lumea stie este banalul morcov care, la fel ca si alte legume si fructe de culoare portocalie, contine betacaroten, un tip de vitamina A, care ajuta retina si alte parti ale ochiului sa functioneze optim. Morcovul ar trebui consumat macar de doua ori pe saptamana sub forma de salata, im combinatie cu marul sau pur si simplu curatat si spalat. De exemplu, legumele verzi precum salata, spanacul, andivele, fasolea verde sau prazul, contin luteina si antioxidanti pe care diverse studii facute le asociaza cu un risc scazut de afectiuni oculare, precum degenerarea maculara sau cataracta.

Ouale contin pe langa luteina si zeaxantina (antioxisant puternic) si zinc, de asemenea util in reducerea degenerarii maculare.

Zmeura, murele, capsunele, dudele, citricele sunt bogate in vitamina C, un foarte bun antioxidant care impreuna cu vitamina E au rolul de a proteja ochiul si a preveni cataracta.

Pestele gras de tipul tonului, somonului, ansoa, scrumbia, este bogat in acizi grasi care protejeaza ochiul de uscare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro